You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Hz.ALLAH hıristiyanları daha çok mu seviyor ??

Forumcu
Arkadaşlar,

Çok merak ettiğim bir konuyu sormak için sitenize üye oldum.

Merak ettiğim konu hakkında İHL lilerden makul ve mantıklı cevaplar
alacağım umuduyla.....

Hz. ALLAH hıristiyanları müslümanlardan daha çok mu seviyor...?????
Degerli SEYİTHAN Kullanicisi Jan 2010 Tarihinden Beri İmam Hatip, İslami Forum
Bunu ilk beğenen sen ol.
LoadinG....*
RE: Hz.ALLAH hıristiyanları daha çok mu seviyor ??
nerden vardın bu kanıya ? ıkıncısı sevdıgını nerden cıkardın kardesım gerekcekerlın sölede bızde ona göre söleyelım

06/07/2012 İçinde bulunduğum durumu kimseye anlatamam, sen de anlamazsın. Ben bile anlamıyorum ki başkasına nasıl anlatırım!

Franz Kafka

Bunu ilk beğenen sen ol.
LoadinG....*
kardesım guzel bı nokta ama bu dunyanın sınav oldugunu unutma onlar kopya ceksın yakalanır elbet hem unutma kur-ân da her şey yazıyor. onlar bu dunyada hayatlarını sursunler ama bız obur taraf onemlı cennet yanı bızde ınsallah o zaman sevıncez rahata erıcez. unutma hıc bırsey kolay elde edılmez herseyın zorlugu wardır bızde zorlugunu cekıyoruz

06/07/2012 İçinde bulunduğum durumu kimseye anlatamam, sen de anlamazsın. Ben bile anlamıyorum ki başkasına nasıl anlatırım!

Franz Kafka

Bunu ilk beğenen sen ol.
LoadinG....*
Bakara(*) Sûresinin 212 . Ayetinde
İnkar edenlere dünya hayatı süslü gösterildi. Onlar iman edenlerle alay etmektedirler. Allah’a karşı gelmekten sakınanlar ise, kıyamet günü bunların üstündedir. Allah dilediğine hesapsız rızık verir.

kardesım buyur bu ayete bak

Franz Kafka

Bunu ilk beğenen sen ol.
LoadinG....*
Âl-i İmrân(*) Sûresinin 185 . Ayetinde
Her canlı ölümü tadacaktır. Ancak kıyamet günü yaptıklarınızın karşılığı size tastamam verilecektir. Kim cehennemden uzaklaştırılıp cennete sokulursa gerçekten kurtuluşa ermiştir. Dünya hayatı, aldatıcı metadan başka bir şey değildir.

Mâide(*) Sûresinin 36 . Ayetinde
Şüphesiz yeryüzünde olanların hepsi ve yanında bir o kadarı daha kendilerinin (kafirlerin) olsa da onu kıyamet gününün azabından kurtulmak için fidye verecek olsalar onlardan yine kabul edilmez. Onlara elem dolu bir azap vardır.

Nahl Sûresinin 92 . Ayetinde
Bir topluluk diğer bir topluluktan daha (güçlü ve) çoktur diye yeminlerinizi aranızda bir hile ve fesat sebebi yaparak, ipliğini iyice eğirip büktükten sonra (tekrar) çözüp bozan kadın gibi olmayın. Allah bununla sizi ancak imtihan eder. Hakkında ayrılığa düştüğünüz şeyleri kıyamet günü size elbette açıklayacaktır.

Franz Kafka

Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 27-01-2010, Saat:11:11 AM, Düzenleyen: silwerfree.
Forumcu
Sevgili Kardeş,

Alıntı:Bakara(*) Sûresinin 212 . Ayetinde
İnkar edenlere dünya hayatı süslü gösterildi. Onlar iman edenlerle alay etmektedirler. ’a karşı gelmekten sakınanlar ise, kıyamet günü bunların üstündedir. dilediğine hesapsız rızık verir.

Çok güzel bir ayete işaret etmişsiniz.....

DİLEDİĞİNE HESAPSIZ RIZK VERİR...

Bu ifadeden ,çalışıp çabalamanın önemi yok ,Allah dilediğine dilediği kadar verir, anlamını çıkaramıyorum. Allahın ÇALIŞANA verdiğini
düşünüyorum.
Aksi durumda Allah sevmediği hıristiyanlara bol bol veriyor,...
Sevdiği müslümanları süründürüyor anlamı çıkar ki ,bunun doğru olmadığını düşünüyorum...

SİZ önce çalışacaksınız ki Allahta versin.....diye anlıyorum..

Yazdıklarınızdan cennete sadece müslüman olanlar gidebilir gibi
bir anlam vermişsiniz..Bu durumda aklıma başka sorular gelir..

Örnek olarak , Çin 'de 1.5 milyar budist veya budizme benzer inanış
sahibi insan yaşıyor.. Bu insanlar müslümanlık kelimesini bile duymamışlar..Şimdi bu insanlar müslüman değiller,bu nedenle cennete gidemezler..Hepsi cehennemlik mi oluyor..???

Ben Yüce Yaratanın bu kadar adaletsiz olabileceğine ınanmıyorum...
Degerli SEYİTHAN Kullanicisi Jan 2010 Tarihinden Beri İmam Hatip, İslami Forum
Bunu ilk beğenen sen ol.
LoadinG....*
BAK CANIM KARDESIM HERSEY AYETLERDE ACIK ACIK YAZIYOR
Mâide(*) Sûresinin 36 . Ayetinde
Şüphesiz yeryüzünde olanların hepsi ve yanında bir o kadarı daha kendilerinin (kafirlerin) olsa da onu kıyamet gününün azabından kurtulmak için fidye verecek olsalar onlardan yine kabul edilmez. Onlara elem dolu bir azap vardır.

sen kendi ağzınla dedin teknoloji ve icatların hepsını kafirler yapıyor die . e kardeşim msn die bir program var onla dunyanın 4 bır yanından herkesle konusuyorsun da bi müslümanlıkdan mı haberleri olmuyor 1,5 milyar nufuslu cinin. Rabbim acık acık sölemiş kitabında da belirtmiş . Adaleti tartışılmaz Rabbimin . İsteyen bulur yaradanını ve müslümanlığı kardeşim. Cehenneme müslümanlar yani allahı sevenler günahsızlar giricek Allahı inkar edenler değil

Franz Kafka

Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.