You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Hz. Ali'ye kulak verelim

Hz. Ali'ye kulak verelim

Forumcu
Hz. Ali'ye kulak verelim
Hz. Ali'ye kulak verelim
Hz. Ali'nin yöneticilerin kulaklarına küpe olacak bir nasihati vardır. Bugün yorumsuz olarak bu nasihati nakletmek istiyorum. Yönetici pozisyonunda bulunanlara hitaben diyor ki:
"Halka karşı içinizde daima sevgi ve nezaket duyguları besleyin. Onlara bir canavar gibi davranmayın. Onları azarlayıp sert davranmakla başarı kazanacağınız fikrine kapılmayın.
Müslüman olsun veya olmasın, herkese eşit davranın. Müslümanlar kardeşiniz Müslüman olmayan ise sizin gibi birer insandır.
Affetmekten usanmayın. Cezalandırmakta acele etmeyin. Emriniz altında bulunanların hataları karşısında hemen öfkelenip kendinizi kaybetmeyin.
Taraf tutmayın. Bazı insanları kayırmayın. Bu tür davranışlar sizi zulme ve despotluğa sevk eder.
Memurlarınızı seçerken, zalim yöneticilere hizmet etmemiş, devletin suçlarından ve zulümlerinden kaçınmış olmalarına dikkat edin.
Yardımcılarınızı doğru, dürüst ve nazik kişilerden seçin. Bunlar arasında da çıkar ummadan ve korkmadan acı gerçekleri söyleyebilenleri tercih edin.
Tayin edilecek kişiler hakkında araştırma yapmayı ihmal etmeyin.
Haksız kazanç ve ahlaksızlıklara düşmemeleri için memurlarınıza yeterince maaş ödeyin.
Memurlarınızın hareketlerini kontrol edin ve bunun için güvendiğiniz samimi kişileri kullanın.
Mektup ve müracaatlara bizzat kendiniz cevap vermeye çalışın.
Halkın güvenini kazanın ve kendilerini, onların iyiliği içini çalıştığınıza inandırın.
Vaadinizden ve sözünüzden hiçbir zaman dönmeyin.
Esnaf ve tüccarlara dikkat edin, onlara gereken önemi gösterin, fakat ihtikar karaborsa ve mal yığmalarına izin vermeyin.
El sanatlarının gelişmesine yardım edin. Çünkü bu çalışmalar yoksulluğu azaltır, hayat standardını yükseltir.
Tarımla uğraşanlar devletin servet kaynağıdır ve bir servet gibi korunmalıdırlar.
Mukaddes görevinizin yoksul sakat ve yetimlere bakmak olduğunu hiçbir zaman aklınızdan çıkarmayın. Onlara yardım edin, koruyun ve yardıma ihtiyaç duydukları zaman huzurunuza çıkmalarına engel olmayın.(…Wink"

seyyid KEMERKAYA
"Rahman'ın has kulları onlardır ki, yeryüzünde tevazu ile yürürler ve kendini bilmez kimseler onlara laf attığında (incitmeksizin) "Selam!" derler geçerler..."
furkan 63
Bunu ilk beğenen sen ol.
beYaz yoLcu
Cvp: Hz. Ali'ye kulak verelim
Ah! nerde..
Keşke Hz. Ali'nin bu değerli öğütlerine hem kulak hem de yürek verebilseler..
[Resim: bartsab9lp4.gif]
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cvp: Hz. Ali'ye kulak verelim
hz Ali nin söyeldiklerini yapanalrdan Allah razı olsun

saddam dan ilham alanlar da zaten kendi bellarını kendileri yazıyorlar cesaretlerinin büyüklüğünce

Allah razı olsun kardeş...
"rosegul giderayak işlerim var bitirilecek,
giderayak.
ceylanı kurtardım avcının elinden
ama daha baygın yatar ayılamadı.
kopardım portakalı dalından
ama kabuğu soyulamadı.
oldum yıldızlarla haşır neşir
ama sayısı bir tamam sayılamadı.
SEVDALARA DOYULAMADI...rosegul
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.