You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Forumun Uykucu Ninesi
Hz.Ali ve Müşrik
"Bir gün Hz. Ali Efendimiz, namaz kılmış giderken müşriklerden biriyle karşılaşır. Müşrik Hz. Ali Efendimize şöyle der:
“ Ya Ali! Şu sizin halinize bakıyorum da düşünüyorum. Ahiret var, insan bu dünyada yaptıklarından bir bir hesab verecek diye, namaz kılıyorsunuz, oruç tutuyorsunuz; Cennet var, Cehennem var diyorsunuz... Ben bunların hiç birine inanmıyorum. Hem aramızda ne fark var, sen de yaşıyorsun, ben de yaşıyorum. Sizin bu kadar çabanız nedir? Her gün vaktinde namaz kılacağım, oruç tutacağım diye bu kadar çaba niye?
Hz. Ali Efendimiz bütün bunları vakar ve sükunetle dinledikten sonra şu cevabı verir:
“ Ey koca kafir! Farzet ki, öldükten sonra dirilmek yok.( Var ya ) Bizim imanımız var. Farzet ki senin dediğin gibi dirilmek yok. Senin dediğin çıkarsa, o zaman ben bu yaptıklarımdan ne kaybederim. Namaz kılıyorum, dinimin emrini yerine getiriyorum, oruç tutuyorum. Bunlar benim kulluk vazifemdir. Bundan dünyada hiçbir zarar görmüyorum. Ahirette bir zararım olur mu, ne dersin?... Adam biraz düşündükten sonra, olmaz, dedi.
Oruç tutuyorum. Burada senin gözünde bir zarar görüyor musun? Hayır der. Zekat veriyorum, hem dinimin emrini yerine getiriyorum, hem de fakir, muhtaç insanlara yardım etmiş oluyorum. Bundan benim kaybım olur mu? Ne dersin? Kafir hayır, olmaz, der.
Ya Ahiret varsa! Burada yaptıklarından hesab varsa, imandan, namazdan, oruçtan, zekattan haktan, hukuktan, insan yaptığı işlediği her davranıştan hesaba çekilirse, ya bütün bunlar varsa! Ki var. O zaman ey koca kafir, o zaman senin halin nice olur?
Ömrünü puta tapmakla geçiren ihtiyar müşrik, uzun uzun, derin derin düşünmeye başlar... Ve Hz. Ali’nin önüne diz çökerek:
Ya Ali! Evet varsa der! Sizin dediğiniz gibiyse!...
Öldükten sonra yeniden dirilir, Allahın huzuruna çıkarsam o vakit benim halim nice olur? der ve derhal iman eder."
[Resim: sems-i-tebrizi-sozleri-ii.jpg]

"Kalk, silkelen, kendine gel. Umutsuzluğa sarılma.
Umutsuzluk şeytandan, ümit etmek ise Allah'tandır."
Bunu ilk beğenen sen ol.
94 Model İnsan
RE: Hz.Ali ve Müşrik
Bende bunu diyenin Hz. Ali değilde İmam Gazali olduğunu okumuştum, Gazali'nin kitabında.

İlk önce belirteyim ki birazdan yazacağım sözümü sana demiyorum yanlış anlamayasın Tuğçe abla.

Türkiye'de bir tayfa var geçmişte yaşanmış bir olayı beş altı kisi yaşamış gibi aktarıyor. Ya Hu bakıyorum farklı farklı büyüklerimiz (ama genellikle en çok ün yapmış olanları) hep aynı olayı yaşıyor ve de hepsinde sözlerde zerre değişiklik yok! Hikayede karşıdaki en azılı kafir ibret verdirmek amacıyla 2 sözle hemen doğru yola geliyor. Ayıptır ya bunlar yüzünden menkıbede şöyle yazılmış bak deyince adama menkıbeyi geç denmeye başlandı. Bunların amacı menkıbeleri değersizleştirmek mi?
UNUTMA!

Omuzlarında taşıdığın iki kameraman hayatını filme almakta;

Ve yaptıkların, yarın dev ekranda...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumun Uykucu Ninesi
belki eksik bişiler var ömer ama netice itibariyle verilmek istenen mesaj benim ilgimi çeken.

Bunu ilk beğenen sen ol.
94 Model İnsan
Tamam amaç verilmek istenen mesaj olabilir ama bu yalansızda anlatmak yerine bu şekilde anlatılırsa olmaz. Dinimizde yalan yasakken nasıl biz dini bir meseleyi yalanla anlatmayı seçebiliriz?
UNUTMA!

Omuzlarında taşıdığın iki kameraman hayatını filme almakta;

Ve yaptıkların, yarın dev ekranda...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumun Uykucu Ninesi
o konuda haklısın.bu konuda elimde bi delil yok üzgün

Bunu ilk beğenen sen ol.
General
bu menkıbedeki aktarılan "kulluk etsem zararda değilim" tarzı iman anlayışı ne kadar islama uygun, biz bunu ne kadar düşündük acaba?
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.