You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Hz Adem in yaratılışı ve Hz Muhammed

Acemi Üye
Alıntı:Yeryüzünde yaratılan ilk insan ve ilk peygamber, bütün insanların babası. ü teâlânın emri ile melekler çeşitli memleketlerden topraklar getirdiler. Çeşitli memleketlerden getirilen toprakları melekler su ile çamur yapıp insan şekline koydular. Bu şekilde Mekke ile Tâif arasında kırk yıl yatıp "salsâl" oldu yâni pişmiş gibi kurudu. Önce Muhammed aleyhisselâmın nûru alnına kondu. Sonra Muharremin onuncu Cumâ günü rûh verildi. Her şeyin ismi ve faydası kendisine bildirildi. Boyu ve yaşı kesin olarak bildirilmedi.

forumda ilk insan adem peygamberin yaratılış hikayesini anlatan bir başlıktan alıntıdır yukardaki bölüm. ilk insan ademin yaratılışı esnasında nasıl olurda Hz Muhammedin nuru konur alnına?? Hz muhammed in insandan başka bir sıfatımı vardır?? bize öğretilen Hz muhammed Allahın kulu ve elçisidr yani normal adem in soyundan bir insandır. ama yukardaki alıntıya göre bu böyle değil! daha ilk insan adem yaratılırken onun nuru alnına konuyor... hatta bize cennetin kapısında Hz Muhammedin isminin yazıyor olması öğretildi. Allah bir kuluna niçin böyle bir ayrıcalık tanısın? hemde günah işleyen bir kulu başka bir başlıkta okumuştum Hz muhammedinde günah işlediğinden veya işleyebileceğinden bahseden
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
RE: Hz Adem in yaratılışı ve Hz Muhammed
aslında aynı seyı soyluyoruz ama nıye anlasamıyoruz anlamadımgülücük
ben zelle dıyorum,sen gunah dıyorsun be kardesım,hepsı bugülücük
.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
sen hıcbır yerde okudun mu;Allah ın bırkac kavme bırden peygamber gonderdıgını?
yada dunya uzerınde ıkı peygambere bırden aynı zamanda peygamberlık vasfı verdılgını?
.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
"Yeryüzünde yaratılan ilk insan ve ilk peygamber, bütün insanların babası. ü teâlânın emri ile melekler çeşitli memleketlerden topraklar getirdiler. Çeşitli memleketlerden getirilen toprakları melekler su ile çamur yapıp insan şekline koydular. Bu şekilde Mekke ile Tâif arasında kırk yıl yatıp "salsâl" oldu yâni pişmiş gibi kurudu. Önce Muhammed aleyhisselâmın nûru alnına kondu. Sonra Muharremin onuncu Cumâ günü rûh verildi. Her şeyin ismi ve faydası kendisine bildirildi. Boyu ve yaşı kesin olarak bildirilmedi."

bunun kaynağını yazabilir misiniz,sahih midir?
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.