You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Huriler neden varlar?

Huriler neden varlar?

Acemi Üye
Huriler neden varlar?
Cennetteki huriler kafama cok takılıyor. Huriler neden varlar ve kaç taneler? Hadislerin birinde 2, birinde 72, birinde 12.500 diyor peygamber. Direkt kurandan bakarak sayı çıkaramıyoruz, hadislerde sayı değişiyor. Ben bu hurilerin verilme sebebini merak ediyorum.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
RE: Huriler neden varlar?
Merhaba.

Ahireti dünya ile kıyaslayamazsınız. Ahiret alemi bu alemden çok farklıdır. Ahiret ile ilgili hadis ve ayetler bizim anlayabileceğimiz şekilde açıklanarak bize iletilmiş ancak bu da yeterli değil. Çünkü çok farklı bir alemden bahsediliyor. İnsanlar bilmediği şeylerden haber alınca bildiği şeyler ile kıyaslayarak sonuca ulaşmaya çalışır. Bu yüzden ahiret ile ilgili hep örneklemeler, kıyaslamalar yapılarak açıklanmaya çalışılır.

Anne karnındaki bir çocuğa Instagram, Facebook yada deniz manzaralı bir evi anlatmaya çalışsanız nasıl anlatırsınız? Asla net bir şekilde anlatamazsınız.

Ahiret ile ilgili şeyleri yorumlarken bu mantık ile yorumlarsanız net anlayamayacağınızı bilip örneklemeler üzerinden belki sadece bir fikir edinebileceğinizi görerek işin içinden çıkabilirsiniz.
Diğerleri iyi vatandaş, İslam iyi insan yetiştirmeyi amaçlar.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
هل أنا حقاً أنا ؟
RE: Huriler neden varlar?
Sıfatları olan bir tanrıya inanmanın felsefi temelinde kıyas mefhumunu itikat alanına taşımak yatar oysaki mahluk ile hâlık arasında kıyas yaparak sonuca ulaşmak kişiyi antropomorfik bir tanrı anlayışına taşır teşbih sadece biçimde olmaz aynı zamanda vasıf ile iştirak neticesinde hissi benzerlikler iddiası ihdas edilmiş olur nasihat babından söylüyorum Allah subhanehu ve teala tüm nitelemelerden beridir en güzel isimler onundur
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.