gerekirse kaldırırım.Köyden gelen ve daha önce hiç tanışmadığımız bir şahıs, bize yaşadıkları bir olayı şöyle anlatmıştı.,
"Sıfır kilometre bir reno almıştım. Arabayı kutlamak ve köyün delikanlılarına bir kıyak yapmak için, onları şehirdeki geneleve götürmeye karar verdim. Hava çok soğuktu.
Kestirme bir yoldan gitmeye çalışırken, arabanın motoru durdu. Uğraşmamıza rağmen arabayı çalıştıramadık.
Çok üşüdüğümüz için yürümeye karar verdik.
Birkaç saat yürümemize rağmen hiçbir evle veya o yoldan geçen bir arabayla karşılaşmadık.
Ellerimiz ve ayaklarımız uyuşmaya başlamıştı. Hem yorulduğumuz ve hem de geri de dönemeyeceğimiz için, birbirimize yanaşarak toprak yolun kenarına oturduk.
Birkaç saat sonra bizler donmak üzereyken, yoldan geçen bir çiftlik sahibi bizi farketmiş ve arkadaşlarını çağırarak, bizi hayvan çiftliğine götürmüşler ve hepimizi taze hayvan gübresinin içine yatırmışlar.
Taze gübrede birkaç saat yattıktan sonra vücudumuz kendine geldi."
Bunları anlattıktan sonra susan adama "Eee, sonra ne oldu?" diye sorduk.
"Ne oldusu var mı, donmaktan yırttık işte" cevabını verdi. "İyi ama bu olaydan bir ders almadın mı?" deyince, "Aldım tabi, taze gübre donmaya iyi geliyor" dedi.
Olayın b..ktan yönünü anlayan fakat o b..ka niçin yatırıldığını hiç düşünmeyen bu adama, soruyu daha açık hale getirmek için "Allah sana gittiğin yolu göstermek için, seni saatlerce b..kta yatırmış. Buna rağmen gittiğin yolun, nasıl b..ktan bir yol olduğunu görmedin mi?" dedik.
İnanın görmemişti ve daha sonra, daha açık anlattığımız halde, yine de yeterince görenlerden olmamıştı!. Yaşıyorsa yine dua ediyor ve "Allah ıslah etsin" diyoruz.
Mehmed Alagaş - YARATILIŞ VE İNSANLIK TARİHİ