Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
Hocam sandığa gitmek hakkında
Hocam sandığa gitmek hakkında
Keşke o yere müslümanların kendi sözlerini söyleyebilecekleri birileri gireydi..o zaman müslüman halkın vekili olarak, islama göre haram olan bir kanun/yasa çıkartılacağı zaman o vekil aslanlar gibi kalkıp izzetlice "hayır bu Allahın indinde haramdır" deseydi.. çıkartılacak tüm haram yasalara karşı baş kaldırsaydı.. tek bir kişi olsaydı bile yeterdi.
Bırak ey biçare feryadı belâdan kıl tevekkül
Zira feryat belâ ender hatâ ender belâdır bil
Eğer belâ vereni buldunsa, safâ ender atâ ender belâdır bil
Eğer bulmazsan bütün dünya cefâ ender fenâ ender belâdır bil
Öyle oturduğunuz yerden klavye elde yazıp,atıp tutmak kolay.
Hiç mi akıl etmiyor sunuz?
Ya ben sizleri gerçekten anlamakta güçlük çekiyorum.Hem diyorsunuz Allah'ın indirdiğiyle hükmetmeyenler kafirdir diyorsunuz hem oy vermeyerek sol partilere yandaş oluyorsunuz,bakınız bir yerde onların ekmeğine yağ sürüyorsunuz;Allah akıl vermiş fikir vermiş.Kuranda kaç yerde;
"Hiç akıl etmez misiniz ?
düşünmez misiniz?vs.diye geçiyor.Bir oturup düşününki ben ne yapıyorum böyle sıfır mantık,öngörü yok,delil yok bişe yok,iki tane şahsi video gelin hele oy veren kafir.
Risale-i Nur'u da Bediüzzaman yazmadı onlar yazdı zaten.
Bana delille gel arkadaşım boş lafla değil!
Koca memlekette bi siz okuyorsunuz başka kimse değil yani.
Not:videolarda hiç tatmin edici birşey yok!
Ayrıca ayette de oy verenler değil Allah'ın indirdiği ile hüküm etmeyenler kafirdir diyor.Eğer ki baştakiler bunları tasdik ediyor ve fakat uygulayamıyorlarsa bundan Allah onları mesul tutmaz ama sizler oy vermeyerek tarafınızı seçmediğiniz için ve onlara yardımcı olmadığınız için mesul olursunuz mantıken düşününce böyle gerisi vicdanlarınıza kalmış.
Allah bizden gücümüzün yetmeyeceğini istemiyor,ne kadar da az düşünüyor sunuz?
Şevk bir zencîrdir gönlüm anın dîvânesi
-Şeyh Galip-
Biz müslümanların önceliği Allah rızasıdır.
Allah, rızasını gözetenleri onunla, selamet yollarına eriştirir ve onları, izni ile, karanlıklardan aydınlığa çıkarır. Onları doğru yola iletir.Maide-16
Dünyalık değil ahiretlik bakıyoruz biz.
Artık kim zerre kadar hayır işlerse onu görür.Zilzal-7
Ve kim zerre kadar şer işlerse onu görür.Zilzal-8
Oy vererek hayır işlediğimizi düşünmek saçmalıktan baska birşey değildir.
Kullarım, beni senden sorarlarsa, (bilsinler ki), gerçekten ben (onlara çok) yakınım. Bana dua edince, dua edenin duasına cevap veririm. O hâlde, doğru yolu bulmaları için benim davetime uysunlar, bana iman etsinler.Bakara-186
“Hayat tiyatro gibidir, en kötü insanlar, en iyi yerlerde otururlar.”
Aristofanes
Demek ki görmüyorsun, sana gösteriliyor.
Şevk bir zencîrdir gönlüm anın dîvânesi
-Şeyh Galip-
Bu, düzeni kabul ettiğimiz anlamına gelmez, bilakis bu düzenin bekası için canımıza okumayı hararetle bekleyenlerin ateşini söndürmek istediğimiz anlamına gelir.
En azından berikilerin eli ensemizde değil.
Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi