You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Hesap sual ile ilgili bir uyarı...

Hesap sual ile ilgili bir uyarı...

Forumcu
Hesap sual ile ilgili bir uyarı...
Hesap sual ile ilgili bir uyarı...

Bazı şeylerin helal olsa bile hesap sualinin verilmesi zordur. Mesela en sevdiğin yiyecek diyelimki pasta. Her gün pasta yiyen biri,bunu başkaları yapamadığı halde yaparsa, mahşer yerinde hesap suali bir hayli zor olur. Dinimizde nefsi emmareye tabi olmamak farzdır. Bunu kur-an diyor.

Mevlana hz. sözü:"Şehvetin ve nefsin heva ve heveslerine kapılıp gidersen,ben sana haber vereyim, eli boş nasipsiz olarak gideceksin."

Mevlana hz. sözü:" Keskin kılıç üzerine atılmaktasın. Kulluk ve tövbe kalkanını almadan gitme."

Hadis:"Kıyamet günü,her yaptığınızın,hesabını sualini vereceksiniz."
Dünya ahiretin tarlasıdır.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
RE: Hesap sual ile ilgili bir uyarı...
Nasihatlar yol aydınlatıcıdır. Özellikle bilge kişiler tarafından aktarılınca daha önemli oluyor. Bazı insanlar dünyada hiç sıkıntı istemiyor. Dünyada başına gelen sıkıntılar cehennem ateşinde sürekli yanıp durmaktan iyidir. Biraz sıkıntılara göğüs germek lazımdır. Bu sıkıntılar kimi zaman cehennem ateşine perde,kimi zaman dünyadan kaybolup gitmemeye yani helak olmamaya perde. Bir sevdiğin yiyeceği her gün yememeye sabretmek,cehennemdeki ateşteki azaba göre daha kolaydır. Nefse hakim olmak dünyadayken, cehennem ateşinde sürekli kalmaktan daha kolaydır. Umarım bilge kişilerin nasihat ve öğütleri yolumuzu aydınlatır. Selam ve dua ile.
Dünya ahiretin tarlasıdır.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.