You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Herşeye ( tevekkül, dua, sabır vs. ) rağmen içimizde olan "olumsuzluk" hissi...

Herşeye ( tevekkül, dua, sabır vs. ) rağmen içimizde olan "olumsuzluk" hissi...

Yeni Üye
Herşeye ( tevekkül, dua, sabır vs. ) rağmen içimizde olan "olumsuzluk" hissi...
s.a. gençler.
çoğu zaman dua ederiz ama bazen de dua'ya sarılmak zorunda kaldığımız durumlar olur. mesela musibetler. siz elinizden gelen herşeyi yaparsınız, tevekkül edersiniz, kesin olarak musibetten kurtulacağınıza inanırsınız. çünkü bu Allah'tan geldiğini bilirsiniz ama içinizde bi yerde "ya olmazsa" sıkıntısı çok küçük de olsa sizi rahatsız eder. bunun nedeni ne olabilir ?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Administrator
RE: Herşeye ( tevekkül, dua, sabır vs. ) rağmen içimizde olan "olumsuzluk" hissi...
aleykumselam
insanın fıtratında olan bir durumdur.
Genelde hassas olan insanlar daha çok yaşar
Forumcu
RE: Herşeye ( tevekkül, dua, sabır vs. ) rağmen içimizde olan "olumsuzluk" hissi...
Buna dert,meşekat veya sıkıntı sebep olur. Bunların sebebi Allah'ın öyle diliyor olması bana göre. Insanın tabiatı, çok kolay bunalımlara girmesi mümkün şekilde yaratılmıştır. Dünyada imtihan oluyoruz,bu tür dertler normaldir. Geleceğe ümit ile bakmak ve olmayan şeylerinde hikmetlerini anlamaya çalışmak lazımdır.

Birde sabır konusuna bir Aşık Veyselin şarkısından alıntı yapalım:"Kişi sabır ile bulur kemali
Sabretmeyen maksudunu bulamaz"

Bir Mevlana sabır sözü:"Hz.Muhammed sabrı taç edindi,sabır onu göklere çıkarttı yükseltti."
Dünya ahiretin tarlasıdır.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 17-12-2025, Saat:12:35 PM, Düzenleyen: Forumdaüyeolan. (Sebep: Ek yazı bilgi)

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.