You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Herşey Göründüğü Gibi Değil!

Ah Teslimiyet..!
Bir Alman zooloğu, nelerden oluştuğunu anlamak için bir serçe yuvasını dağıtır. Yapı malzemelerini dağıtınca şu sonuca varır: Yuvanın yapısında
630 uzun at kılı,
1715 daha kısa kıl,
195 kök parçacığı,
bir tül parçası,
3 yonca yaprağı,
çeşitli büyüklüklerde 20 başka yaprak,
45 iplik ve
35 gr. koyun yünü vardı.

Bu kadar malzemeyi toplamak için kuşçuk kim bilir ne kadar çalıştı ve kanat çırptı?

Bir kilo bal, 30 bin arı, 6 milyon çiçek, 20 bin km. uçuş demektir. İnsan biraz dikkatle baksa, orada sürülen ve ekilen bir tarlayı, yağan yağmuru, kar, biçilen başak, değirmen ve fırını seyreder bir bir.. çamur, nar suyuna; yeşillikler de süte nasıl çevriliyor? İnsan düşünmeli bunları...

İnsan yüzlerce defa trenle yoldan geçer. Fakat ne demiryolunu ne de demiryolunu yapan eli düşünür.

Çoğu kere yolcular olarak bizler sadece pencereden bakar, düşünmek ve hatırlamak için bir çaba harcamayız.

Köprü, demiryolu ve ırmak hepsi doğal görünür bize...

Evet! Her şey “doğal” denilen yalana dönüşmüştür.

Doğal denen yalandan kurtulmak, her şeyi olduğu gibi görmek için gelin Rabbimizden yardım isteyelim:

“Dünyayı sâlih kullarına nasıl gösteriyorsan bana da öyle göster Ya Rabbi!

Dilerim derdim affıma vesile olur..

Yürüyorsam düşe kalka, bil ki ısrarımdan..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
RE: Herşey Göründüğü Gibi Değil!
Haklısınız hiç birşey göründüğü gibi değil..

“Dünyayı sâlih kullarına nasıl gösteriyorsan bana da öyle göster Ya Rabbi!

Allah yâr ve yardımcımız olsun.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.