You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Herkesle İyi Geçinmek Mümkün mü ?

Administrator
İnsanlarla iyi geçinmek isteyen bir kişi öncelikle kendisine “herkesle iyi geçinmek mümkün müdür?” sorusunu sormalıdır. Bu soruyla birlikte akla gelen diğer bir soru da insanın herkesle iyi geçinmek zorunda olup olmadığı sorusudur.

Bu sorulara yanıt ararken öncelikle iyi geçinmenin ne anlama geldiği belirlenmelidir. İyi geçinme bir uçta “dost olma, iyi arkadaş olma”, diğer uçta ise “iş (ya da başka bir zorunluluk) gereği (birbiriyle dost ya da iyi arkadaş olmadan) bir arada uyumlu çalışma” anlamında kullanılabilir.

İyi geçinme en yalın olarak “zaman zaman çatışma yaşansa bile her iki tarafın da birbirinin varlığını birbirini değiştirmeye çalışmadan kabul ederek bir arada olabilme” şeklinde tanımlanabilir. Kuşkusuz herkesle iki dost ya da arkadaş gibi geçinmeyi beklemek gerçekleşmesi mümkün olmayan bir hayaldir. Fakat iyi geçinme becerileri kazanıldığında yalın tanımda belirtildiği şekilde iyi geçinmek mümkündür. Bunun için gerekli önkoşul en azından taraflardan birisinin iyi geçinme becerilerine sahip olması ve iyi geçinmek için çaba harcamasıdır.

Yalnız burada vurgulanması gereken nokta iyi geçinmenin insanın kendi görüşlerinden, istek ve gereksinimlerinden tümüyle vazgeçmesi ve karşıdakinin her istediğini yerine getirmesi anlamına gelmediğidir.

“Herkesle iyi geçinmek mümkün müdür?” sorusuna dönecek olursak dost ya da iyi bir arkadaş olarak geçinmeyi hedeflemiyorsanız bu sorunun yanıtı evettir. Çevrenize baktığınızda herkesle geçinebilen insanlar olduğunu görürsünüz. Onların sahip oldukları iyi geçinme becerilerini herkes kazanılabilir. Fakat bunun bugünden yarına kazanılamayacağı uzun süren uğraş ve çaba gerektirdiği unutulmamalıdır. Bu konuda ilk adım öncelikle istekli olmak ve bu isteğini uygulamaya geçirmektir.
Bunu ilk beğenen sen ol.
BOŞ ÇERÇEVE!
RE: Herkesle İyi Geçinmek Mümkün mü ?
yapamıor bazıları ama benle gecınmek cok mümkün sizi bilememTongue
Sükut eyledim, ''Kahrı var'' dediler.
Biraz söyledim, ''Zehri'' var dediler.
Sustum, kahrından susuyor dediler;
Biraz konuştum, zehrini kusuyor dediler...
MEVLANA
.
.
.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
insanlar alem gibidir
kimi taş gibi ruhsuz cansız
ona yumuşak davranarak etkisinden kurtulursunuz
kimisi sakız gibi dir yapışır ama temizdir
kimisi çamur gibidir bulaşır kirlendiriri
kimisi karpuz dışı yeşil içi kızıl
kimi portakal tadı ve kokusu güzel
kimi çalı gibi meyvesixz ve dikenşli
kimi gül kokulu ama dikenli
kim şu kimi bu
hepsine ayı ayrı davranış gerek
ama sen sen ol iyi niyet li ol
allah yardım eder
bir dost
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Her istemiyorum gerekli olanlarla iyi geçineyim.Diğerleriyle de asgari müşterek kafi.
Sevgimi hoyratça harcayamam sevdiklerimin farkı anlaşılmaz o zaman.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
bir hocam herkesle iyi geçinen herkesin sevdiği insanda bir sorun vardır derdi. yani ben sorunlu bir insanmıyım şimdi?ifadegülme
Bunu ilk beğenen sen ol.
Administrator
çocukla çocuk yaşlıyla yaşlı olan neşeli insanlar var sorunlu mu yani bence değil gülücük..her insanla anlaşmak mümkün değil arada cinsleri çıkıyor..
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.