You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Herkesin bir imtahanı olur mu

Acemi Üye
Merhaba;
Kafama takılan bir şey var, korkularım var benim..
Çok günah işlememe rağmen Rabbim bana çok güzel bir yuva ve iyi bir eş verdi. Beni cezalandırmadı.. Çok düzgün insanlar çok şükür. Sağlığım yerinde para sıkıntımız yok ve eşim muhteşem bir insan Elhamdüllillah..

1 buçuk yıl oldu evliliğim çok güzel gidiyor ama korkuyorum, gelecekten ve bu güzel günlerin bozulma ihtimali beni korkutuyor..

Ortada bir şey yok ama hani biliriz ki Rabb'im bizi imtahan eder!!
Bazen düşünüyorum benim imtahan'ım ne acaba diyorum ve bu beni korkutuyor.
Sizinde oluyor mu böyle düşündüğünüz? Böyle şeyler aklıma geldiği için nankörlük mü yapmış oluyorum, Allah'ın gücüne gider mi diye çok endişeleniyorum ama kendimi alamıyorum bu düşüncelerden
Bunu ilk beğenen sen ol.
..Edep Ya Hu..
RE: Herkesin bir imtahanı olur mu
...Rabbım bazı ınsanları darlıkla imtihan eder... sabretsin diye...
...Bazılarını ise bolluklarla imtihan eder sükretsin diye..
...Demekki Rabbm sızı nimetleriyle imtihana tabi tutuyor şükredesiniz diye..

...Öyle garip bir dünya...
...Olmaz dediğin ne varsa olur...
...Düşmem der düşersin...
...Şaşmam der şaşarsın...
...En garibi de budur ya;...
...Öldüm der durur yine de Yaşarsın...

Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
istikbal bizim için mechuldur ve gelecekte hakkımızda (olumlu-olumsuz) neler olacağını bilemeyiz.Ancak şu var ki gelecek daha gelmeden şimdiden onun tasasını çekmek, bunu düşünüp sabrı tüketmek akıl işi değil. Bu şuna benzer yarın gelmeden yarın aç kalabilirim endişesini taşıyarak ' ya yarın aç kalırsam, ya yiyecek bir şey bulamazsam...' gibi sözlerle yarının, yani gelmeyen bir şeyin acısını şimdiden çekmek gibi bir yanılgıya girmek olacak birşey değildir.yada 'yarın hasta olsam ne olacak' diyerek şimdiden daha gelmemiş olan bir hastalığın acısını düşünerek çekmek akıllı bir insan için olacak şey değildir.
Bize düşen şimdiye bakmaktır.Şuan Allahın vermiş olduğu ikramlara şükretmek devamı için dua etmektir.Allah ileride bizim için neler takdir eder biz bunu bilemeyiz.
Hayat imtihandan ibarettir.İmtihan denilince sadece başa gelen sıkıntılar anlaşılmamalı zira zenginlikte, güzel bir yuvada, evlatlarda... hoşumuza giden şeylerde imtihandır ve bunlardan da hesaba çekileceğiz.
hasılı; dayak yemeden ağlamak olur mu?
dayak yemeden ağlama kardeşim gülücük

risale-i nurda, lem'alar kitabının ikinci lem'asına bakarsan iyi olur.
Geldi üzerime üç keder bir anda,
Yalnızlık,esaret ve sevgilinin hasreti,
Yalnızlığın ve esaretin çaresi var,
Ama sevgilinin hasreti,
Sevgilinin hasreti..
Bunu ilk beğenen sen ol.
..Edep Ya Hu..
...İlk ÖNCE bizler Allahın huzuruna gıtmeyı ögrenmelıyız ki.. Rabbımde BIZIM yardımcımız olsun...
İnsanoglu beşerdir.. ynai şaşar.. dert tasa ugramazsa sukru unutur nımetı unututr.. Onu vAR eden ALLAHI UNUTUR.. bU YUZDEN rABBM KULLARINI DERTLERLE IMTIHAN EDER.. kULUM dogruyu bulsun huzuruma gelsın diye.. İlk önce Rabbımıze yonelmek gerek..
veyahutda Rabbım kulunu bollukla guzellıklerle ımtıhan eder.. kulum benı hatırlayacakmı diye.. Gaflete dalmayacak mı diye..

Dİyor yaa .. SİZ BENİ geniş anınızda anın ben sizi dar anınızda anıyım..
şükürle hemhal olmak gerek...

...Öyle garip bir dünya...
...Olmaz dediğin ne varsa olur...
...Düşmem der düşersin...
...Şaşmam der şaşarsın...
...En garibi de budur ya;...
...Öldüm der durur yine de Yaşarsın...

Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.