You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Her kim kılarsa,bedeni Cehenneme haram olur

Her kim kılarsa,bedeni Cehenneme haram olur

Uzman
Her kim kılarsa,bedeni Cehenneme haram olur
مَنْ صَلَّى أَرْبَعًا قَبْلَ الظُّهْرِ، وَأَرْبَعًا بَعْدَهَا لَمْ تَمَسَّهُ النَّارُ

Ümmü Habibe'den -Allah ondan râzı olsun- rivâyet olunduğuna göre Peygamber -sallallahu aleyhi ve sellem- bu konuda şöyle buyurmuştur: "Her kim, öğle namazın(ın farzın)dan önce dört rekât ve (farzından) sonra da dört rekât (nâfile) namaz kılarsa, cehennem ateşi onun bedenine dokunmayacaktır." (Nesâî; hadis no: 1817. Tirmizî; hadis no: 428)

مَنْ حَافَظَ عَلَى أَرْبَعِ رَكَعَاتٍ قَبْلَ الظُّهْرِ، وَأَرْبَعٍ بَعْدَهَا، حَرَّمَهُ اللَّهُ عَلَى النَّارِ.

Tirmizî'nin lafzında şöyle buyurmuştur: "Her kim, öğle namazın(ın farzın)dan önce dört rekât, öğle namazın(ın farzın)dan sonra da dört rekât namaz kılarsa, Allah onun bedenini cehennem ateşine haram kılar." (Tirmizî rivâyet etmiş, Elbânî de, Sahih-i Nesâî'de hadisin sahih olduğunu belirtmiştir.)
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.