You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

HER GÜNE BİR HADİS

HER GÜNE BİR HADİS

Profesör
RE: HER GÜNE BİR HADİS
قَالَ رَسُولُ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ: اَلْاِسْلَامُ حُسْنُ الْخُلُقِ. (كنز)

Peygamber Efendimiz (sallallâhü aleyhi ve sellem) buyurdular: “İslâm, güzel ahlâktır.”

(Hadîs-i Şerîf, Kenzü’l Ummâl)
Göz sayesinde görüyor olsaydın gece uyurken rüya göremezdin.
Demek ki görmüyorsun, sana gösteriliyor.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
قَالَ رَسُولُ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ: اَلنَّاسُ نِيَامٌ فَإِذَا مَاتُوا اِنْتَبَهُوا. (إحياء)

Peygamber Efendimiz (sallallâhü aleyhi ve sellem) buyurdular: “İnsanlar uykudadır. Öldükleri zaman uyanırlar.”

(Hadîs-i Şerîf, İhyâu Ulûmiddîn)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
قَالَ رَسُولُ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ: إِنَّ الْمُؤْمِنَ إِذَا لَقِيَ الْمُؤْمِنَ فَسَلَّمَ عَلَيْهِ وَأَخَذَ بِيَدِهِ فَصَافَحَهُ تَنَاثَرَتْ خَطَايَاهُمَا كَمَا يَتَنَاثَرُ وَرَقُ الشَّجَرِ. (طس)

Peygamber Efendimiz (sallallâhü aleyhi ve sellem) buyurdular: “Muhakkak mü’min, mü’minle karşılaşıp ona selâm vererek elini tutup musafaha ettiği zaman her ikisinin de günahları ağaç yapraklarının döküldüğü gibi dökülür.”

(Hadîs-i Şerîf, Taberânî, el-Mu’cemu’l-Evsat)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
قَالَ رَسُولُ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ: رَأَيْتُ لَيْلَةَ أُسْرِيَ بِي عَلَى بَابِ الْجَنَّةِ مَكْتُوبًا اَلصَّدَقَةُ بِعَشْرِ أَمْثَالِهَا وَالْقَرْضُ بِثَمَانِيَةَ عَشَرَ. (هـ)

Resûlullah Efendimiz (sallallâhü aleyhi ve sellem) buyurdular: “Mi’râc gecesi cennetin kapısında şöyle yazılı olduğunu gördüm: ‘Sadaka vermenin sevabı bire on misli, borç vermenin sevâbı ise bire on sekiz (misli)dir.”

(Hadîs-i Şerîf, Sünen-i İbn-i Mâce)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
عَنْ ابْنِ عَبَّاسٍ رَضِيَ اللهُ عَنْهُمَا قَالَ: فَرَضَ اللهُ عَزَّ وَجَلَّ عَلَى نَبِيِّهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ اَلصَّلَاةَ خَمْسِينَ صَلَاةً فَسَأَلَ رَبَّهُ فَجَعَلَهَا خَمْسَ صَلَوَاتٍ. (حم)

İbn-i Abbas’dan (radıyallâhü anhümâ): “Allâhü Teâlâ (Mi’râc gecesinde) Peygamberine (s.a.v.) elli vakit namaz farz kıldı. Peygamberimiz (s.a.v.) Rabbinden hafifletilmesini istedi. Allâhü Teâlâ da namazı beş vakit olarak farz kıldı.”

(Hadîs-i Şerîf, Müsned-i Ahmed)

Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
عَنْ عَائِشَةَ رَضِيَ اللّٰهُ عَنْهَا قَالَتْ سَأَلْتُ رَسُولَ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ عَنْ عَذَابِ الْقَبْرِ فَقَالَ نَعَمْ عَذَابُ الْقَبْرِ حَقٌّ. (ن)

Hz. Âişe’den (radıyallâhü anhâ): “Resûlullâh’a (sallallâhü aleyhi ve sellem) kabir azabını sordum. “Evet, kabir azabı haktır.” buyurdular.

(Hadîs-i Şerîf, Sünen-i Nesâî)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
قَالَ رَسُولُ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ: ... وَلَوْ تَعْلَمُونَ مَا أَعْلَمُ لَضَحِكْتُمْ قَلِيلًا وَلَبَكَيْتُمْ كَثِيرًا. (ق)

Resûlullah Efendimiz Muhammed Mustafa (sallallâhü aleyhi ve sellem) buyurdular: “… Ve eğer siz benim bildiğimi bilseydiniz, az güler çok ağlardınız.”

(Hadîs-i Şerîf, Müttefekun aleyh)

Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
قَالَ رَسُولُ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ: مَنْ صَلَّى عَلَيَّ صَلَاةً وَاحِدَةً صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ عَشْرَ صَلَوَاتٍ وَحُطَّتْ عَنْهُ عَشْرُ خَطِيئَاتٍ وَرُفِعَتْ لَهُ عَشْرُ دَرَجَاتٍ. (ن)

Resûlullah Efendimiz (sallallâhü aleyhi ve sellem) buyurdular: “Kim bana bir defa salevat getirirse Allâhü Teâlâ ona on rahmet indirir, on günahı silinir ve on derece yükseltilir.”

(Hadîs-i Şerîf, Sünen-i Nesâî)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
قَالَ رَسُولُ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ: أَكْثِرُوا عَلَيَّ الصَّلَاةَ فِي يَوْمِ الْجُمُعَةِ وَلَيْلَةِ الْجُمُعَةِ فَمَنْ فَعَلَ ذَلِكَ كُنْتُ لَهُ شَهِيدًا اَوْ شَافِعًا يَوْمَ الْقِيَامَةِ. (هب)

Resûlullah Efendimiz (sallallâhü aleyhi ve sellem) buyurdular: “Cuma günü ve Cuma gecesi bana salevât okumayı çoğaltınız. Kim böyle yaparsa ben kıyâmet gününde ona ya şâhit veya şefâatçi olurum.”

(Hadîs-i Şerîf, Beyhakî, Şuabü’l-Îmân)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
قَالَ رَسُولُ اللهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ: أَكْثِرُوا عَلَيَّ مِنَ الصَّلَاةِ فِي كُلِّ يَوْمِ جُمُعَةٍ فَإِنَّ صَلَاةَ أُمَّتِي تُعْرَضُ عَلَيَّ فِي كُلِّ يَوْمِ جُمُعَةٍ فَمَنْ كَانَ أَكْثَرَهُمْ عَلَيَّ صَلَاةً كَانَ أَقْرَبَهُمْ مِنِّي مَنْزِلَةً. (هق)

Resûlullah Efendimiz (sallallâhü aleyhi ve sellem) buyurdular: “Cuma günleri bana salevât okumayı çoğaltınız. Çünkü ümmetimin salevâtı bana cuma günleri arz olunur. Derece bakımından bana en yakın olan, bana en çok salevât okuyandır.”

(Hadîs-i Şerîf, Beyhakî, Sünen-i Kübrâ)

Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.