You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Profesör
RE: Her Güne Bir Ayet
Bir Ayet
İçinizden kim Allah'a ve Resülüne itaat eder ve salih bir amel işlerse, ona mükafatını iki kat veririz. Biz ona bereketli bir rızık hazırlamışızdır. Ahzâb, 33/31
Bir Hadis
"Mü’minin başka hiç kimsede bulunmayan ilginç bir hali vardır; O’nun her işi hayırdır. Eğer bir genişliğe (nimete) kavuşursa şükreder ve bu onun için bir hayır olur. Eğer bir darlığa (musibete) uğrarsa sabreder ve bu da onun için bir hayır olur." (Müslim, “Zühd”, 64; Dârimî”, “Rikâk”, 61)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Bir Ayet
Deki: "Rabbim! (Gireceğim yere) doğruluk ve esenlik içinde girmemi sağla. (Çıkacağım yerden de) beni doğruluk ve esenlik içinde çıkar. Katından bana yardımcı bir kuvvet ver." İsrâ, 17/80
Bir Hadis
“Cemaatle kılınan namaz, tek başına kılınan namazdan yirmi yedi derece daha faziletlidir.” (Buharî, “Ezân”, 30; Müslim, “Mesâcid”, 249)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Bir Ayet
"Yavrum! Namazı dosdoğru kıl. İyiliği emret. Kötülükten alıkoy. Başına gelen musibetlere karşı sabırlı ol. Çünkü bunlar kesin olarak emredilmiş işlerdendir." Lokman, 31/17
Bir Hadis
“Bir koyun sürüsüne salıverilmiş iki aç kurdun yaptığı zarar, mala ve mevkiye düşkün bir adamın dinine verdiği zarardan daha büyük değildir.” ( Tirmizî, "Zühd",43)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Bir Ayet
Şüphesiz, insanlar için kurulan ilk ibadet evi elbette Mekke'de, âlemlere rahmet ve hidayet kaynağı olarak kurulan Kâ'be'dir. Âl-i İmrân, 3/96
Bir Hadis
“Büyük günahlar şunlardır: Allah’a ortak koşmak, ana babaya itaatsizlik etmek, haksız yere adam öldürmek ve yalan yere yemin etmek.” (Buhârî, "Eymân ve’n–nüzûr", 16, "Diyât", 2)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Bir Ayet
"Ey Rabbim! Bana bir hikmet bahşet ve beni salih kimseler arasına kat." Şu'arâ, 26/83
Bir Hadis
"İnsanlara teşekkür etmeyen, Allaha da şükretmez." (Tirmizî, "Birr", 35)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Bir Ayet
"Rabbimiz! Sen kimi cehennem ateşine sokarsan onu rezil etmişsindir. Zalimlerin hiç yardımcıları yoktur." Âl-i imrân, 3/192
Bir Hadis
“Hiçbiriniz ölmeyi istemesin. Ölüm kendiliğinden gelmeden önce de öleyim diye dua etmesin. İnsan ölünce hiçbir iyilik yapamaz. Mü’minin hayatta kalması iyiliklerini çoğaltır.” (Müslim, "Zikir", 13)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Bir Ayet
“Resûlüm de ki: “Eğer Allah’ı seviyorsanız bana uyun ki Allah da sizi sevsin ve günahlarınızı bağışlasın. Çünkü Allah çok bağışlayandır, çok merhamet edendir.” (Âl-i İmrân, 3/31)
Bir Hadis
“Otu bol olan yerde yolculuk yaptığınız zaman, otlardan istifade etmeleri için develere imkân verin. Çorak ve otsuz yerlerde yolculuk ederseniz, takatten düşmeden gidilecek yere varmaları için develeri süratlice sürün. Gece mola verip yatacağınız zaman yoldan ayrılıp bir kenara çekilin. Zira yol, hayvanların geçeceği ve böceklerin geceleyeceği yerdir.” (Müslim, "İmâre", 178; Ebu Dâvûd, "Cihad", 57; Tirmizî," Edeb", 75)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Bir Ayet
“De ki: “Andolsun, insanlar ve cinler bu Kur’an’ın bir benzerini getirmek üzere toplansalar ve birbirlerine de destek olsalar, yine onun benzerini getiremezler.” (İsra, 17/88)
Bir Hadis
"Ademoğlu öldüğü zaman, amel defteri kapanır. Üç kimse bundan müstesnadır. Kesintisiz sadaka (sadaka-i câriye) meydana getirenler, topluma yararlı bir ilim (talebe/eser) bırakanlar ve kendisine hayır dua eden hayırlı çocuk yetiştirenler." (Müslim, "Vasiyye", 14; Ebû Dâvûd, "Vesâyâ", 14; Nesaî, "Vesâyâ", 8)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Bir Ayet
İşimi bana kolaylaştır. Tâ hâ, 20/26
Bir Hadis
"Sizden her kim, bir hurmanın yarısı ile de olsa kendini ateşten korumaya gücü yeterse bunu yapsın." ( Müslim, " Zekat",66)
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.