Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
Her Güne Bir Ayet
Her Güne Bir Ayet
Günün Hadisi: Ebu Hureyre (Radiyallahu Anh) şöyle dedi: “Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem), sahabelere: −‘Sizler kendi aranızda kimi şehit sayıyorsunuz?’ dedi. Sahabeler: −Ey Allah’ın Rasulü! Allah yolunda öldürülen kimse şehittir, dediler. Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurdu: −‘Şüphesiz o zaman ümmetimin şehitleri az olur.’ Sahabeler: −Onlar kimlerdir ey Allah’ın Rasulü deyince? Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem): −‘Allah yolunda öldürülen şehittir. Allah yolunda ölen de şehittir. Taun’dan (Veba’dan) ölen şehittir. Karın hastalıklarından ölen şehittir. Suda boğularak ölen şehittir’ buyurdu.” Müslim 1915/165, Ahmed 522, İbni Mace 2804 Hâkim 2/159, Beyhaki
Günün Sözü: Fazla gülmeyi terk edene heybet verilir. Fazla konuşmayı terk edene hikmet verilir. Fazla yemeği terk edene ibadetin lezzeti verilir. Mizahı terk edene zarafet verilir. Dünya sevgisini terk edene ahiret sevgisi verilir. (Hz. Ömer)
Günün Duası: Allahım. Sen bizleri kalbi ve ruhi hayata programlı, maddi manevi bütün kirlerden uzak durmaya kararlı, cismani ve bedeni isteklere karşı her zaman teyakkuzdaKin, nefret hırs hased bencillik ve şehvet gibi hastalıklarla mücadele azmiyle gerilmiş tevazu ve mahviyet abideleri eyle Ya Rabbi.
Günün Hadisi: Allah mahlûkâtı yarattığı vakit, kendi nezdinde arşın üstünde bulunan kitabına "Rahmetim gazabıma üstün geldi." diye yazdı. (Buhârî, Tevhid 15, 22, 28 55; Müslim, Tevbe, 14-16)
Günün Sözü: "Sabır önceleri zehirdir; huy edersen bal olur." (Mevlana)
Günün Duası: AIIah’ım! DavranışIarımızı ‘İnancımızIa’ bütünIeştir; Sözümüzü de ‘ÖzümüzIe’ birIeştir.
yardımcı da bulamazsınız. 23. Allah'ın âyetlerini ve O'na kavuşmayı inkâr edenler -işte onlar- benim rahmetimden ümitlerini kesmişlerdir ve onlar için acıklı bir azap vardır. ANKEBUT SURESİ 19-23 AYETLER
Günün Hadisi: Resûlu`llâh salla`llâhu aleyhi ve sellem buyurdu ki: İslâm beş şey üzerine binâ olunmuştur: Allâh`dan başka ilâl olmadığına ve Muhammed`in (salla`llâhu aleyhi ve sellem) Allâh`ın Resûlü olduğuna Şahâdet etmek, Namaz kılmak, Zekât vermek, Haccetmek, Ramazan orucunu tutmak. Ravi : Abdullâh b. Ömer
Günün Sözü: *Elden geldiği kadar kaç kötü arkadaştan, Kötü ahbâb kötüdür, en zehirli yılandan. Yılan zehir akıtıp, insanı candan eder, Ama kötü arkadaş, can ve imandan eder.* Mevlânâ Hâlid-i Bağdâdi (Rahmetullahi aleyh)
Günün Duası: Rahman ve rahim olan Allah im başlayacağım bu yeni gün içinde senden hayırlar diliyorum ve bugünün içindeki şerlerden. Sana sığınırım, günah işlemekten bir kuluna haksızlık etmekten zulüm görmekten korkaklıktan tembellikten acizlikten fakirlikten cimrilikten borç altında kalmaktan hastalıktan şirkten kabir azabından ve diğer dünyevi uhrevi kötü hal ve akıbetlerden sana sığınırım. zor olan işlerimi kolaylaştır Rabbim.. Amin
“Mü’minleri bırakıp da kâfirlerin dostluğuyla (onur) duyanlar, şeref ve itibarı onların yanında mı arıyorlar? İyi bilin ki şeref ve itibar bütünüyle Allah’a aittir.” (4 Nisâ, 139. ÂYET)
ALLAH RASULÜ’NDEN
Rasûlullah (sav) buyurdular:
“Allah’ım! Sana teslim oldum, ben sana inandım, sana dayandım. Yüzümü gönlümü sana çevirdim, senin yardımınla düşmanlara karşı mücâdele ettim. Allah’ım! Beni saptırmandan yine sana, senin büyüklüğüne sığınırım ki senden başka ilah yoktur-. Ölmeyecek diri yalnız sensin. Cinler ve insanlar ise, hep ölümlüdürler!” (Müslim)
GÜNÜN SÖZÜ
“Tasavvuf, önceleri hâl ilmiydi, şimdi mal toplama vasıtası. Tasavvuf, önceleri nefis muhasebesi idi, şimdi dünyalık. Tasavvuf, önceleri ihlas idi; şimdi şöhret malzemesi. Tasavvuf, önceleri Kitap ve sünnete ittiba idi, şimdi ibtidia’; yani bid’atçiliktir. Tasavvuf, önceleri kalbin imarıydı, şimdi aldanma ve aldatma! Tasavvuf, önceleri iffet idi, şimdi uçurum oldu. Tasavvuf, önceleri ahlak idi; şimdi yardakçılık. Tasavvuf, önceleri kanaat idi, şimdi fecaat oldu. Tasavvuf, önceleri dünyevileşmeyle mücadele idi, şimdi dünyalık elde etme vasıtası.”
“Hayat tiyatro gibidir, en kötü insanlar, en iyi yerlerde otururlar.”
Aristofanes
Aristofanes
![[Resim: kuran-i-kerim-resim.jpg]](http://www.diniyazilar.com/wp-content/uploads/2013/09/kuran-i-kerim-resim.jpg)
Şüphesiz bu, benim dosdoğru yolumdur. Buna uyun. (Başka) yollara uymayın. Zira o yollar sizi Allah’ın yolundan ayırır. İşte sakınmanız için Allah size bunları emretti.”
(En’âm, 153
Aristofanes
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi