You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Yeni Üye
Helalesmek
Selamun aleykum!
Bir konuda dusuncelerinizi almayi isterim... dini bilgileriniz ile birlikte.

Ben esimden ayrildim ve yanimda 2 kiz cocugum benimle yasiyor. Birikmis paralarimizi esim aldi, bende cocuklarimi ve bena dugunde takilan takilarimi aldim.
O takilari ben ablama verdim saklasin diye, cocuklarin ihtiyaclari olunca universite yillarinda bozduracaktim azar azar. Belki gucum yetmezdi okutmaya, ozaman bunlari kullanacaktim. Yada cocuklarim evlendiginde kullanacaktim. Cok parasiz gunler gecirdim ama gene bozdurmadim onlari, onlarin yeri hazirdi.
Avrupa ulkesinde yasiyorum ama tek baasima cocuklarima ben bakiyordum maddi olarak. Butun guvencim bu altinlardi.

Ablam bu altinlari aldi kasasinda sakladi. Benim kasam yoktu ve evde bulundurmak istemidim. Sonra bunlari satmis ve bana bisey demedi. 4 sene gecince ben dedim ver altinlarimi daire alacagim dedim, sonra o daireyi cocuklarima birakirim dedim.
Bi sekil kandirdi beni, vazgecirdi. Sonra tekrar istiyecektim oda bunu anlamisti ve intihar edecegini söyledi. Nedenini anlatti, benim altinlarimi satmis kocasindan habersiz guya, dogrumu bilemicem. Ve kocasi duyarsa bosarmis onu.

Sana zamanla ödicem dedi. 3 sene daha bekledim ve cok buyuk tartismalar sonra bi kismini para olarak verdi. Dusunun bana altinlarimi geri vermedi, parabirimini verdi ozaman (7 sene öncesindeki aldigi parayi hesapliyor). Ve ozaman ne aldiysa o paranin bir kismini verdi. Ilerde paranin gerisini vericem dedi. Su an 3 sene daha gecti hala vermedi. Yani bana 7 sene önce satmis oldugu altinlarin degerinin parasinin bi kismini verdi ve yarisi hala yok.

Cok uzuluyorum. Cok uzuldum. Cok uykusuz gecelerim oldu. O ablam 2 ev sahibi su anda birde is yerleri var. Hatta bu olaydan sonra umreye gitti ve su an camiden cikmaz sohbetlerden. Her sene guzel tatiller yapiyor. Herseyi marka alirlar. Ben onun yasadigi bir haftayi yasamadim ömrumde.
Ben hakkimi helal edemiyorum. Altinimi versin bana geri istiyorum ama o para verdi, hemde sadece bi kismini. Bir altinimi aldiysa yerine aynisini istiyorum kabul etmedi. Onun kocasi da var. Cocuklarimin ve kendi hakkimi helal etmiyorum ona.

Allaha emanetsiniz
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 20-01-2020, Saat:01:01 PM, Düzenleyen: Ozumnaz.
قید آزادی
RE: Helalesmek
Allah yardımcın olsun
Allah sabır versin
Emanete hıyanet etmek haram
Ablanız emanete hıyanet ederken korkmadı da eşinden habersiz kullandığına mı korkmuş
Enistenizden habersiz emanet ettiyseniz siz de hata etmişsiniz islam erkeğin bir kadının iki şahitliğini kabul eder ve mutlaka yazılmasını ister borç yahut emanetin.
Hiç bir zulm yerde kalmaz lakin bu demek değildir ki cezasını dünyada çekerler.
Kimi insanlar ödedikleri bedelin muhasebesini yaparken yaptıkları haksızlık akıllarına gelmeyebilir
Hakkınızı helal etseniz dahi gönül kırgınlıklarının hesabını sorar Allah. Sabırlar diliyorum tekrar
Selametle
لَمْ اَكُنْ بِدُعَٓائِكَ رَبِّ شَقِيًّ
Bunu ilk beğenen sen ol.
Administrator
RE: Helalesmek
Aleykumselam...
Ablanızın hali vakti yerinde anladığım kadarıyla, bir söz vardır '' zengin nasıl zengin oluyor'' diye sanırım böyle gamsız olmak gerekiyor!
Altının şuan ki gram fiyatından size ödeme yapması gerekiyor diğer türlü bildiğin dolandırıcılığa giriyor.
Biraz daha diretin şikayet edeceğinizi söyleyin eşiyle konuşacağınızı söyleyin , çocuklarınızın geleceği bence daha önemli.
Sessiz kaldıkça taviz verdikçe suistimal ediliyorsunuz.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.