You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Cezalı Üye
Helal ve haram
İmanı özendirecek her şey helal. İmanı itici olan her şey ise haramdır. Küçüklükten beri bu fetvaya inanırım. Tabi bazı şahısların aurası itici. Kişi ne yapar kendisine yapar. Ben de yere kadar sakal bırakabilirim. Bir cüppe giyerim ama yine itici olamam. Çünkü benim auram farklı. Bakın şunların imanına. Vur patlasın çal oynasın. Zevkine yaşamak suç mudur İslamda? 

Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
Cvp: Helal ve haram
Merhaba kardeşim.
Bir şeyler anlatmaya çalışmışsın ama ne anlatmaya çalıştığını anlayamadım.
Helal-Haramdan bahsetmişsin.
Aura demişsin budizme geçmişsin.
Meyhaneye bir özenti çekmişsin.

Şunların imanına bakın demişsin. Büyük günah işleyende iman olmaz.
Biraz çorba olmuş, bişe anlayamadım.

Ne anlatmaya çalıştın?
Diğerleri iyi vatandaş, İslam iyi insan yetiştirmeyi amaçlar.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
RE: Cvp: Helal ve haram
Düşünsene, imtihanlar bitmiş, amel defterin sağından verilmiş ve bir ses duymuşsun; 
`Vedhulii Cennetii.. `Girin Cennetime.. (Fecr 30.)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 25-04-2021, Saat:04:38 PM, Düzenleyen: alpi.
قید آزادی
Sahte evlilik sorusunu soran arkadaş değil mi bu ?
Tabi ki zevkine yaşamak suçtur, diyerek cevap vereyim en iyisi
Helâli haram, haramı helal kılamayız
Allah şifa versin =)
لَمْ اَكُنْ بِدُعَٓائِكَ رَبِّ شَقِيًّ
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
Valla ben sempati duyulacak bir şey göremedim.
Aklı başında olmayan, uyuşuk insanların gülümsemesinden ki biz bunlara deli diyoruz nasıl olumlu bir duygu alıyor tuhaf doğrusu.
Diğerleri iyi vatandaş, İslam iyi insan yetiştirmeyi amaçlar.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
RE: Cvp: Helal ve haram
Düşünsene, imtihanlar bitmiş, amel defterin sağından verilmiş ve bir ses duymuşsun; 
`Vedhulii Cennetii.. `Girin Cennetime.. (Fecr 30.)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
yani...

sıkıntı malesef zorunlu gibi bişey. (Akıl gitmedikçe..)
şu hale bi bakın: "ben seni alemlere rahmet olarak gönderdim" sözüna muhatap o kıymetli insanın (s.a.v.) bile dünyası güllük gülistanlık olmadı. (Mutluluk mu , o başka bişey olmasın?)
o sebepten sen dünyada isen ve sıkıntı sana geldi ise , akılla ilgili bir problem yaşamadıkça "ilahi bu senden mi geldi, öyle ise hoş geldi.. inşallah beni sabırlı bulacaksın yarabbi " demek lazım.

kendim için söylüyorum : şuan da çok şükür (elhamdulillah) eskisi gibi öyle çok problematik ekonomik sorunlar yaşamıyorum. Allahtan bazı özel ilimler diledim, henüz bu ilimler bana gelmedi kanaatimce.
Ama onlar gelincede tatmin olacak mıyım yani çünkü şunlarda sık sık dualarımda dillendirdiklerim arasında: rızık, güzellik, emniyet (ve ilim) ..

eee ben şimdi bunların hepsi (en azından kasttettiklerim) henüz bende olmadığı için sanıyorum ki onlar gelince (yani gelse) herşey tamam olacak.

sıkıntı mı lazım , itina ile bulunur efendim , birşeyi Allah isteyince "كن" (ol!) deyince o oluyor zaten. dolayısıyla şuan tahmin edemediğim ve fakat aslında var olan bazı sıkıntılar olacağından nerdeyse şüphe duymuuyorum. nedeni sen dünyadasın çünkü. burası fani.

dön dolaşarak ne buldum : ölümün güzel olabileceğini..
evet ,Allah'a kavuşmak güzel yani.

Ey güzel Allah'ım , bana ölümü kolay kıl ve iman üzere ölmeyi nasip et. Amin amin amin..
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.