You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Helal olmayan tavuku yemek gunah degilmidir?

Acemi Üye
Selamun Aleykum herkese

Ben Belcikada yasiyorum ve gecen arkadaslarimla birlikte McDonalds'a gittim arkadaslarim tavuk yediler bende dedimki burda tavuk helal degil gunahtir onlarda dediki "tavuk hicbiryerde helal kesilmiyor, turk firmalarida helal kesmiyor gunah degildir". Sizce bu dogrumu kafam cok karisti bu cevap sonrasi, Tavuku helal olmayan yerlerden yemek gunah degilmidir?

Umarim en kisa surede soruma cevap alirim kafam cok karisti malesef..

saygilarimla
Bunu ilk beğenen sen ol.
~Laedri~
RE: Helal olmayan tavuku yemek gunah degilmidir?
Helal olana haram, haram olana helal demek adamı dinden çıkartır...
Islami usüllerle kimler kesin yapıyor yada yapmıyor elbette onu bilemem ama...
Helal kesim yapmıyorsa zaten mundar olmuş bir eti yemiş olursunuz ki buda günahtır...
Helal olmayan bir yerden yemek içmek alışveriş yapmakta günahtır...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 25-12-2014, Saat:04:13 AM, Düzenleyen: fenafillah.
~Laedri~
(Leş, akıcı kan, pis hınzır ve Allah’tan başkasının adıyla kesilmiş olan hayvanları yemek haramdır.) [Enam 145]

Müslümanın veya ehli kitap olan kâfirin, Allahü teâlânın ismini veya bir sıfatını, herhangi bir dille söyleyerek, kestiği yenir. Söylemezse, hayvan leş olur. (Hindiyye)
Bunu ilk beğenen sen ol.
...
Sual: Her ülkede, etli yemek yemek caiz midir?
CEVAP
Ölçü şu: Müslümanların, müşrik olmayan Hristiyanların ve Yahudilerin kestikleri mısmıl hayvanların etleri yenir. Dinsizlerin, Budistlerin, Hinduların ve diğer bâtıl dinlere mensup kimselerin kestikleri hayvanın eti yenmez. Müşrik olmuş Hristiyanların ve Yahudilerin kestiği etler de yenmez; ama müşrik mi diye de araştırmak gerekmez. Hristiyan veya Yahudi olarak bilinen kimselerin kestikleri yenir. Müslümanım dediği halde, mürted olmuş kimselerin kestiği etler yenmez. Bunları da araştırmak gerekmediği için, kasaplarda ve marketlerde satılan etleri yemek caizdir, yani tenzihen mekruhtur.

Mısmıl, sığır, davar gibi eti yenen hayvanlara denir.
Alıntıdır

“Hayat tiyatro gibidir, en kötü insanlar, en iyi yerlerde otururlar.”
Aristofanes
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 25-12-2014, Saat:06:39 AM, Düzenleyen: (Amed).
General
arkadaş şunu da soruyor hiçbir ülkede buna türkiye de dahil helal tavuk kesmiyorlar diye ideada bulunulmuş..

yabancı ülkelerde muhakkak ki helal kesim yapılmıyordur..ama türkiyede müslümanların çoğunluğu taşıdı bir ülkede bu tür kesimlere dikkat ediliyordur..çünkü devletimiz bu konuda üretici firmalara yeterli yasal uygulama yapıyor..denetimsiz bir şekilde tüketime sunulamaz sanırım
Bizi sen sevgisiz,susuz,havasız;
Ve vatansız bırakma Allah'ım!
Müslümanlıkla yoğrulan yurdu,
Müslümansız bırakma Allah'ım!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Hep biryanım çok ızdırap ve özlem çekiyor...
eski yaşanmış ları özlüyor, hatırladıkçada SÜKUT ediyorum. .
Cahillik rolünü üstlendim... VESSELAM
. ..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Sagolun soruma cevaplar aldim ama tam olarak 100% cevap almadim halendaha kafam karisik gunahmi gunah degilmi? cok karisik bir sey cunku helal kesilmiyor hicbiryerde iddia ediyor arkadaslar diger tarafta bende helal kesenler var bunlar turk fabrikalari cok karisik bir sey malesef sizde emin degilsiniz gibime geliylor...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör

[Resim: avatar_1657.gif]

Bırak ey biçare feryadı belâdan kıl tevekkül
Zira feryat belâ ender hatâ ender belâdır bil
Eğer belâ vereni buldunsa, safâ ender atâ ender belâdır bil
Eğer bulmazsan bütün dünya cefâ ender fenâ ender belâdır bil
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 25-12-2014, Saat:05:48 PM, Düzenleyen: Gül-i Cennet.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.