Harp meydanlarında dâimâ galip gelenler nerede?
Zaman üzerlerinden geçince, güvendikleri her şey ellerinden çıktı, kabir karanlıklarına gömüldüler.
Haydi, hemen hayırlı amellerle meşgul olun ki kurtuluşa erebilesiniz.
• “Ağlayabilen ağlasın, yoksa ağlar gibi görünsün, ağlamaya çalışsın.”
• “Bir kardeşin Allâh rızâsı için, kardeşine yaptığı dua kabûl olunur.”
• “Müslüman, her şeyden, hattâ başına gelen her türlü sıkıntıdan ve ayakkabısının bağının kopmasından bile mükâfatlandırılır; elinde olan bir şeyi kaybeder, fevkalâde telâşlanır; sonra onu elbisesi arasında bulur. Bundan da ecir kazanır.”
Hz. Ebûbekir (r.a.) şöyle duâ ederdi:
• “Allâh’ım! Ömrümün sonu hayatımın en hayırlı vakti olsun. Amellerimin neticesini hayırlı kıl ve sana mülâki olacağım (kavuşacağım) günü, en hayırlı gün eyle!”
• “Allâh’ım! Son nefesimde hakkımda hayırlı olanı senden isterim.
• “Allâh’ım! Bana ihsan edeceğin en son hayır senin rızan ve Cennet’ten yüksek dereceler olsun.”
• (Birgün), Hz. Ebûbekir’e, avlanmış kanatları tam bir karga getirildi. Elinde çevirdikten sonra “Avlanılan her hayvan, kesilen her ağaç (Allâh’ı) tesbihi terk ettiğinden dolayı ölür.” dedi.
• Hz. Ebûbekir (r.a.) methedildiği vakit şöyle söylerdi:
“Allâh’ım! Sen nefsimi benden iyi bilirsin, ben de onlardan iyi bilirim. Allâh’ım! Beni onların zannettiklerinden daha hayırlı kıl! Bilmedikleri günâhlarımı da affeyle, bu söylediklerinden dolayı beni muâhaze etme; hesaba çekme.”
Hz. Ebûbekir (r.a.): “Mü’min bir kulun bir kılı olabilsem.” derdi.