You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Hayırlısını İstemek ve Sınırı

Acemi Üye
Bir işe koyuluruz, istişare deriz, elimizden geleni yaparız yada yaptığımıza inanırız, hayırlısı olması için dua ederiz ve Yüce Yaradan'ın takdirine bırakırız.

Peki hayırlısını istemenin sınırı nedir? Yani elimizden geleni yaptığımızı düşünmüyorsak, hep kafamızda bir soru işareti varsa, keşke şunu da yapsaydım, şu adımı da atsaydım, şunu da deseydim diyorsak bunları yapmadan yada yapamadan hayırlısı olsun demek doğru mudur? Durum bu mudur yani. Oluşacak sonuç bu mudur? Hayırlısını bizim için bilen biri muhakkak var. Hayr bildiğimizde şer, şer bildiğimizde hayr vardır bundan şüphemiz yok.

Ama bir işte tüm itikatımızla elimizden geleni yapıyoruz ve hayırlısı olması için dua ediyoruz ama yapamadığın, eksik kalan birşeyler var. Bu şekilde yapacağımız iş olumsuzluk ile sonuçlanıyor ama "içimde bu vardı, aslında şunu da söylemek istiyorudum" dediğiniz birkaç şey var.

Bu durumda konu olumsuz olarak sonuçlanıyor ve sizin hala söyleyecekleriniz var ama söyleyemiyorsunuz. Elinizde az biraz imkan var ama sınırı aşmaktan korkuyorsunuz. Aşmadan da halledebileceğinize inanıyorsunuz. Bu durumda oluşan sonuça katlanmak, işten elinizi ayağınızı çekmek mi gerekir yada sınırları aşmadan elinizden geleni yaptıktan sonra gene hayırlısını isteyerek oluşacak sonuca razı olmak mı gerekir?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
RE: Hayırlısını İstemek ve Sınırı
"Hayırlısı olsun" demek bir işten elini çekip beklemek değildir.
Hangi konu da olursa olsun tabi ki elimizden geleni hayırlı kısmıyla yapacağız.Elimizi ayağımızı o işten çekmeye gerek yok. Zaten bir iş yaparken "hayırlısı olsun" deriz durup dururken demeyiz.

Çok arzu ettiğin bir iş ise "Allah'ım o işi bana hayırlı kıl" diye dua et : )
Sabret,    Şükret,    Seyret...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Hüküm Allah'ındır
Rabbim gönlümüzdekini hakkımızda hayırlı eylesin ...
Hakkımızda hayırlı olanı gönlümüze razı eylesin .Amin ...
Her türlü Tağutu,Şirki ve Küfrü öyle bir reddedeceksin ki
Cahiller,Müşrikler ve Kafirler sana Harici diyecekler .!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Güzel dualarınız için teşekkür ederim Allah razı olsun.
Şimdi başımda hayırlı bir iş var. Bi arkadaşımın arkadaşına haber gönderdim o arkadaşım vasıtasıyla. Kendisini pek tanımıyorum bi şirkette çalışıyor gidip gördüm birkaç bilgi aldım. Amacım kızı görmekti. Gördüm geçenlerde benim arkadaşımla haber yolladım ama görüşmek istediğim kişi görüşmek istemiyor. Yakın zamanda birkaç mevzu geçmiş o kızın başından bunun için sıcak bakmıyor, biraz kafamı dinlemek istiyorum demiş benim arkadaşıma. Kendisini rahatsız etmek, sınırı da aşmak istemiyorum. Ben bu durumda "hee tamam o zaman" deyip konuyu tamamen kapatmam mı gerekiyor yoksa elimden gelen olanakları aşırıya kaçmadan hayata geçirmem mi gerekiyor?
Bu konuda kararsızım. Benim hakkımdaki hayırlı karar bu mu acaba. Şüphem yok Rabbim en iyisini bilendir ama biz kanat çırpmazsak bal yapamayız, uçamayız. Allah(cc) rızkımıza kefildir bundan şüphemiz yok ama bu evde yan gelip yatmak manasına da gelmiyor. Sağlıklı kararlar alıp yolumu çizmek istiyorum. Dualarınızı esirgemezseniz sevinirim. Rabbim hepimizin hakkında hayırlısını nasib eylesin.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 10-01-2013, Saat:02:50 AM, Düzenleyen: yns85.
Üye
Kız mevzusu sanırım. Fakat hayırlı olup olmadığı konusunda şüpheliyim. Çünkü uslub hoş değil.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
Okuduklarımdan anladığım kadarı ile, bir kız ile tanışma arzusundasınız?.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.