Peki hayırlısını istemenin sınırı nedir? Yani elimizden geleni yaptığımızı düşünmüyorsak, hep kafamızda bir soru işareti varsa, keşke şunu da yapsaydım, şu adımı da atsaydım, şunu da deseydim diyorsak bunları yapmadan yada yapamadan hayırlısı olsun demek doğru mudur? Durum bu mudur yani. Oluşacak sonuç bu mudur? Hayırlısını bizim için bilen biri muhakkak var. Hayr bildiğimizde şer, şer bildiğimizde hayr vardır bundan şüphemiz yok.
Ama bir işte tüm itikatımızla elimizden geleni yapıyoruz ve hayırlısı olması için dua ediyoruz ama yapamadığın, eksik kalan birşeyler var. Bu şekilde yapacağımız iş olumsuzluk ile sonuçlanıyor ama "içimde bu vardı, aslında şunu da söylemek istiyorudum" dediğiniz birkaç şey var.
Bu durumda konu olumsuz olarak sonuçlanıyor ve sizin hala söyleyecekleriniz var ama söyleyemiyorsunuz. Elinizde az biraz imkan var ama sınırı aşmaktan korkuyorsunuz. Aşmadan da halledebileceğinize inanıyorsunuz. Bu durumda oluşan sonuça katlanmak, işten elinizi ayağınızı çekmek mi gerekir yada sınırları aşmadan elinizden geleni yaptıktan sonra gene hayırlısını isteyerek oluşacak sonuca razı olmak mı gerekir?