“Farz namazların içerisinde, cuma günü (sabahı) cemaatle kılınacak sabah namazından daha üstün bir namaz yoktur. Kim ki bu namazı kılarsa, Allah'ın affına mazhar olacağından hiç şüphem yok-tur.” (Camiüssağir)
Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
Haydi bu sabah namazını da camide kılalım
Haydi bu sabah namazını da camide kılalım
“Farz namazların içerisinde, cuma günü (sabahı) cemaatle kılınacak sabah namazından daha üstün bir namaz yoktur. Kim ki bu namazı kılarsa, Allah'ın affına mazhar olacağından hiç şüphem yok-tur.” (Camiüssağir)
Foruma ilk üye olduğumda kimse tarafından tanınmadığımdan olsa gerek yazdığım ilk mesajların birine bakarak çok kırıcı ve kaba davranan biri oldu ama biliyorum ki yanlış anladı ve yazdıklarımı izah edince hem hak verdi ve hem de rep verdi :D
Bunlar olağan şeyler.
Bir de dost acı söyler minvalinde şunu söylemek istiyorum.
Hepimiz, her Müslüman, Müslümanların vahdet içerisinde olması gerektiğinden söz ederiz- elbetteki bundan söz etmek lazım çünkü Haktır. Dergilerde, köşe yazılarında yazılır hatta hakkında bir çok kitap yazılmıştır-yazılsın Haktır. Ama maalesef iki Müslüman bir araya gelmekten aciz durumda. Bir iki sorun ile karşılaştığında kardeşinin bulunduğu yeri terk etmekte, bu çok acı ve vahim bir durum. Allah rızası için kardeşlerimiz hakkında hüsnü zan besleyelim.
“Hüsn-ü zan, kulluktaki kemalin eseridir.” (Ebu Davud,)
«Müminler hakkındaki güzel zan, güzel ibadetten sayılır.» (Ebu Davut)
Hadisleri internette buldum sayfa ve hadis no ları yazmıyordu sen şimdi bize onları da söylersin inşallah. :D
Allah'a emanet olun. Hep beraber Allah'ın rızasını bulmamız için Allah bize yardım etsin. Amin
Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi