You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Profesör
RE: hayata dair...
Sevgimin yükü öylesine ağır geliyor ki bana,
Kendi aşkımın gücü karşısında eziliyorum sanki...
O halde, ne demek istediğimi bakışlarım anlatsın,
Konuşan gönlümün sessiz sözcüsü olsun onlar...
Aşkımı onlar açığa vursun, derdime çare arasın,
Öyle ki, hiç kalsın yanında, durmadan konuşanlar...
Ah, sessiz aşk neler yazmış, öğren artık okumayı,
Aşkın sırrına ermişler bilir gözleriyle duymayı...
(...Shakespeare)
.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
-İlk buluşmamızdan sonra beni telefon başında günlerce bekletmediğin için teşekkürler...
-Doğum günümde annem ve babama, beni sana kazandırdıkları için teşekkür ettiğin için teşekkürler...
-Bana kafiyesi bile olmayan sevgi şiirleri yazdığın için teşekkürler...
-Hiç sevmediğin halde kedime katlandığın ve onun dokuz canlı olup olmadığını denemeye kalkışmadığın için teşekkürler...
-Aslında hiç görmek istemediğin bir filmin kuyruğunda benimle birlikte saatlerce beklediğin için teşekkürler...
-Masanın üzerine çerçeveli bir resmimi koyduğun için teşekkürler...
-Beni işimden arayıp kulağıma tatlı saçmalıklar fısıldadığın için teşekkürler...
-Kendi hatalarını kabul ettiğin ve benimkileri gündeme getirmediğin için teşekkürler...
-”Ben”i “Biz” olarak değiştirdiğin için teşekkürler...
(...Blott Mathews)
.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Alnına konsun bu öpüş!
Ve, şimdi senden ayrılırken, itiraf edeyim ki;
Günlerimi bir düş sayarken yanılmıyorsun;
Ama, umut gitmişse uzaklara; bir gece ya da bir gün;
Bir görüntüde ya da bir şeyde olmaksızın...
Bütün gördüğümüz ve göründüğümüz
Yalnızca bir düş içinde bir düş.
...
Kırılan dalgaların dövdüğü bir kıyının haykırışları içinde duruyorum:
Ve altın kum taneleri tutuyorum avucumda...
Ne kadar az! Ama nasıl da süzülüyorlar parmaklarımın arasından...
Ben ağlarken, ben ağlarken! Daha sıkı tutamaz mıyım onları?...
Tekini bile kurtaramaz mıyım acımasız dalgadan?
Bir düşün içinde bir düş mü bütün gördüğümüz ve göründüğümüz? (...Edgar Allan Poe)
.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Keşke kendimi nasıl aşağıladığımı ve ruhum için çaresiz bir bıkkınlık duyduğumu bilseydin!
Başkaları benim gururlu, mağrur, kendiyle mutlu olduğumu düşünürken; ben hayatımı daha az zelil, ruhumu daha az tiksindirici kılmanın yollarını düşünüyorum.
Bazen bir tek şey var gurur duyduğum: Kendime duyduğum derin ve içten hor görüş!
Şu halde, bende sevecek ne olabilir ki?
Senin ruhuna acı çektirme hakkını bana verecek rezil, tatminsiz ruhumda ne bulabilirsin?
Unutulmuş sevinçlerimin, gerçekleşmemiş düşlerimin, güçsüz isteklerimin, kendimin bile uyandırmaya korktuğum anılarım arasında ne senin ilgini çekebilir ki?
Artık bir şey hissetmek istemiyorum; kimseyi görmek istemiyorum.
Sözlerinden, iç çekişlerinden, duygusal bakışlardan nasıl bir anlam çıkarılır bilmiyorum.
Arzulu birinin yalnızlığa ne kadar gönüllü olduğunu bilmiyor musun?
Bir daha umut etmeyecek ruhtaki o rahatlık!
Hâlâ burda mısın? Sana bakmayarak seni uzaklaştırmadım mı?
Sanki gözlerimden başka hiçbir şeyi görmek istemiyormuş gibi bana niye bakıyorsun?
Neden saçların bu kadar ipeksi ve kimi kıvrımları hatta altınsı?
Elin yumuşacık, biliyorum. Biliyorum, elin güçlü. Fakat niye o kadar yaklaşıyorsun bana? Bana öyle bakma, bu kadar sıkı tutma elimi. Biliyorsun seni seviyorum ve seni sevmek istemiyorum... (...Giovanni Papini)
.
Bunu ilk beğenen sen ol.
köyün delisi
Keşke kendimi nasıl aşağıladığımı ve ruhum için çaresiz bir bıkkınlık duyduğumu bilseydin!
Başkaları benim gururlu, mağrur, kendiyle mutlu olduğumu düşünürken; ben hayatımı daha az zelil, ruhumu daha az tiksindirici kılmanın yollarını düşünüyorum.
Bazen bir tek şey var gurur duyduğum: Kendime duyduğum derin ve içten hor görüş!
Şu halde, bende sevecek ne olabilir ki?

hergün kendime söylendiğim şeyler, vay canına :D
PEAH!

“Somali'de, 90 günde, 29.000'den fazla çocuk açlıktan öldü. Mübarek Ramazan ayında son altmış yılın en büyük kuraklığını yaşayan Afrika ülkelerine 5 TL. yardım etmek için bir kısa mesaj atabilirsiniz:

Afrika yaz 5601 (Türkiye Diyanet Vakfı)
Afrika yaz 2868 (Türk Kızılayı)
Afrika yaz 3072 (İHH- İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı)..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Allame
<span style="color: #1C1C1C"><strong>Kayıtsız</strong></span>
ahan da taha yusuf samimi bir şekilde duygularını ifade eden bir yazı yazmış dedim. önce hayretler içinde kaldım, şaşırdım , inanamadım.
şimdiye kadar kendine ait , alıntı olmayan bir fikir yazısı bana pek denk gelmemiş olan bu kardeşimin böyle içten bir yazı yazması karşısında şoka uğradım.
hayır dedim olamaz, sonuna bakayım, alıntı olması lazım.
baktım.

oh bee.
alıntıymış.

ne korkuttun bizi gülücük
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
bugun döktümüşsün yusuf bu konuya kaç yazı yazdın arka arkaya)
[Resim: urjn1.jpg]

Gaflet içinde gördüm, nice canlı cesedi ;
Câhillerden beterdi, âlimlerin hasedi..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
hem ben buraya yorum yazmıştım göndermedim mi ya icon demek artık emekli olma zamanım geldi yaşlanmışım
[Resim: urjn1.jpg]

Gaflet içinde gördüm, nice canlı cesedi ;
Câhillerden beterdi, âlimlerin hasedi..
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.