You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Yeni Üye
hatalı mıyım ?
Yazacağım şey uzun olacak biraz.. Ben annemi 10 yıl önce kaybettim. Kardeşimle ikimize annemin maaşı bölündü. Sonrasında babam annemi aldattığı kadınla evlendi onu hiç bir zaman kabul edemedim he bize öyle büyük üveylikleri olmamıştır tabi ikililiğide her zaman hissetmişizdir. Ama içimde ki şey her zaman onu sevmemi engelledi Ben öyle ailemden maddi anlamda birşeyler bekleyen biri hiç olamadım elimde varsa yaptım yoksa olmasını bekledim babamın eşide doyumsuzdur yani hep bana benim olsun mantığındadır babamın bize verdiği parada dahi gözü vardır. biz annemden aldığımız maaşı hep babamıza verdik 10 yıldır alıcam edicem hep dedim ama yettiremiyor diye kıyamadım ama ne babam içkisinden sigarasından geri kaldı nede eşi isteklerinden.. Babamın eşi başkalarıyla konuştu bunun sonucunda başka şehre taşındık şu an eski bolluk yok her yere borç var.. Şu an 22 yaşındayım annemin parasını biriktirip ilerde yuvamı kurduğumda buda benim annemden demek istiyorum. Fakat babam hiç bir zaman o paraya benim dememe müsade etmedi bu arada babamda elinden geldiğince babalığını dört dörtlük yaptı arada kaldı kimseye bizi ezdirmedi Allah razı olsun hayatımın en büyü şansı ben bu ay parayı aldım şimdi aramız çok kötü zor durumda yanında değilmişim diye zaten bu parayı 1 yada 2 yıl alacağım hayatımda anneme dair fotoğrafları dışında birşey kalmadı ara sıra ben acarsam konusu açılır bende o parayı biriktirip buda annemden demek istiyorum. Benim annemin parası onun karısı yiyor kıyafet alır markete bişier alır saklar.. Ama zor durumda diye hakkına girip ahınıda almak istemiyorum her zaman babamın ahını almaktan korkmuşumdur eğer bu parayı vermezsem bu zorlukta ahı olur mu ben annemden birşeyler istiyorum o bana annemin hakkı bana tanınan hak yine diyorum ben elektriği suyu telefonu interneti öderim ama ona dokunma beni ilgilendirmez o parayla kredi kartını ödeyeceğim diyor ne yapmam lazım yardımcı olun ahını hakkına girmeden ilerde vicdan azabı çekmeden nasıl kurtulabilirim
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
RE: hatalı mıyım ?
İslam'da ferdi mülkiyet esastır. Dolayısıyla, aile bireylerinden her birinin çalışıp kazandığı veya önceden sahip olduğu malları kendisine aittir. Hukuken reşit sayılan kimsenin mal edinme ve edindiği malda tasarruf etme yetkisi kendisine aittir. Mallarını kendi rızalarıyla babasına veya bir başkasına verebilirler.

siz siz olun içki içen birine paranızı vermeyin. şahsen ben olsam senin durumda kesinlikle vermezdim.
Göz sayesinde görüyor olsaydın gece uyurken rüya göremezdin.
Demek ki görmüyorsun, sana gösteriliyor.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 22-11-2016, Saat:11:32 PM, Düzenleyen: Nazlıcan.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.