You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Hastalığa sabretmek

Hastalığa sabretmek

Kıdemli Üye
Hastalığa sabretmek
Hastalığa sabretmek

Sual: Başına bela gelen veya hastalanan kimse, sevab alır mı?

CEVAP
Belalara, hastalıklara sevab olmaz. Bunlara sabredilirse sevab verilir, fakat sabredilmese de, günahların affına sebep olur. Sabredilir, kimseye şikâyet edilmezse, o zaman sabır sevabına da kavuşulur. (S. Ebediyye)

Bir hadis-i şerif:
(Allahü teâlâ, “Belâ ve hastalık verdiğim mümin, bana hamd eder, o belâ ve hastalığa sabrederse, anasından doğduğu günkü gibi günahsız olarak yatağından kalkar. Bu kuluma, sıhhatteyken verilen sevabları yazmaya devam edin” diye hafaza meleklerine emreder.) [İ. Ahmed]
Elhamdülillah, Müslümanım.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 18-08-2015, Saat:12:17 PM, Düzenleyen: Hakikat.
Yönetici
RE: Hastalığa sabretmek
Hastalıkla ilgili Said Nursi'nin bir risalesi var. Konuyu çok güzel ele alıyor.

Bir insan ameliyat olmaya güle oynaya, koşarak gider mi hiç? Ben bu risaleyi okuduktan sonra büyük bir sevinçle güle oynaya ameliyata gittim. :D Allah'ın izniyle hiç acımadı :D

Allah O'ndan razı olsun.
Diğerleri iyi vatandaş, İslam iyi insan yetiştirmeyi amaçlar.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.