You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Hasta iken yatakta namaz kılmak

Yeni Üye
Selamın aleyküm arkadaşlar. Sırf bu soruyu sormak için bu foruma üye oldum. Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Şimdi diyelimki yataktan kalkamayacak kadar hastayız. Ama sadece yataktan kalkamıyoruz. Yani çok kötü deyilsek oturarak. Biraz daha kötü isek ima ile namaz kılabiliriz. Bu durumda abdest şartı varmı ??? Çünki abdest almak o an için mümkün deyil. Yoksa namaz sonraya mı kalacak.

İkinci bir soru yine bununla ilgili. Yatakta namaz kılacağımız zaman yine kıble şartı varmı. Diyelimki hastanedeyiz ve yatağın kıbleye dönmesi mümkün olmaz anlayacağınız.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
RE: Hasta iken yatakta namaz kılmak
Birşeyler yazıodum ama emin olmadğım için yazamamıştım.netten baktım konuya biraz.Eğer ki yanında olan biri abdest aldırabiliyorsa aldırsın eğer aldıramıyorsa mümkün olmuyorsa teyemmüm almalı.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
RE: Hasta iken yatakta namaz kılmak
teyemmüm yapıp kılabilirsiniz.
2. sorunuz için ise şöyle bir paragraf size yardımcı olabilir

Sual: Ayakta namaz kılamayıp, secde de edemeyip, ayaklarını bükemeyen de olduğu gibi, bükebilenin de, ayaklarını kıbleye karşı uzatması gerekir mi?
CEVAP
Ayaklarını bükemeyen, ayaklarını kıbleye karşı uzatarak kılar; fakat bükebilen, ayaklarını altına toplar. Kolayına geldiği gibi bağdaş kurarak veyâ dizlerini dikip kollarını kavuşturarak yahut başka türlü yere oturur. Mazeretsiz kıbleye doğru ayak uzatmak mekruh olur. Bükemeyen için mekruh olmaz.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.