You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

haram para ile iyilik yapmak ?

Yeni Üye
Merhabalar abilerim, belki de çok saçma bi soru sorucam farkındayım. Ama beni bu konuda durduran tek şey Allah korkusu ve üye oldum, sormak istedim.

Ben evimin etrafında bulunan başı boş sokak köpeklerini besleyen bir gencim. Yaklaşık 20 ye yakın köpeği beslemeye çalışıyorum, tabi insanlar artık iyice nankörleştiği için bi kap su vermeye dahi yeltenmiyorlar o canlara. Tabi öğrenciyim, üniversiteye hazırlanıyorum param filan da yok her gün götürüyorum yemek ama doymuyorlar tabi içim yanıyor.

İnternetten sapıkları, ve vatan hainlerini dolandırıp ya da her neyse ismi az miktarda para alarak bu hayvanları beslemek aklıma geldi, tek isteğim harama girmeyeyim ama onlar aç kalmasın derdim o.

Verilecek cevabı az buçuk tahmin ederek soruyorum ama merak ettim gençliğime verin
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
RE: haram para ile iyilik yapmak ?
merhaba, hoşgeldiniz..

Nice hayvanlar var ki, rızkını (yanında) taşıyamaz; Allah onlara da rızık veriyor, size de! O herşeyi işitendir, bilendir.

(Ankebût Suresi - 60)

hayır yapacaksan şer iş yapılır mı.. ne olursa olsun haram para hayır getirmez.
Göz sayesinde görüyor olsaydın gece uyurken rüya göremezdin.
Demek ki görmüyorsun, sana gösteriliyor.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 28-04-2017, Saat:12:47 AM, Düzenleyen: Nazlıcan.
Profesör
kanıtlarınız var mı, emin misiniz hain olduğundan.. kanıtlarınız varsa eminseniz ihbar edin.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Bir kısmı haram bir kısmı helal olan maldan yapılan hayırlarda, yalnızca helal kısmın sevabı alınır, haram kısmın sevabı olmaz.

Bir insan gayrimeşru bir iş yapıp, neticede kazandığı parayı helal işte kullansa, ondan sevap umamaz ve yaptığı işi meşrulaştıramaz. Bu nedenle bu kişiler, "haram kazanıp, o parayla hayır işleyeyim" diyemez!

Haram yolla elde edilen parayı veya malı ne yapmak gerekir, konusuna gelince:

Haram yollarla elde edilen para veya mal da haramdır. Meşru olmayan yoldan kazanılan bir malı, bir parayı şahsın kendisinin yemesi caiz olmayıp, haramdır. Eğer bu mal hırsızlık, gasp gibi yollarla haksız yere ele geçirilmişse, insanın onu kazancından ayırması, uzaklaştırması gerekir. Bu halde sahibi belli ise, malın ona verilmesi gerekir. Esas sahibi ölmüş olunca da hak mirasçılarına verilir. Şayet sahibi kaybolmuşsa, ortaya çıkana kadar bekletilir. Çıkınca da meydana gelen artışlarla birlikte sahibine teslim edilir.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
neticede onlar suçluda olsa hainde olsa rızası olmadan paralarını almanız doğru değil..
Allah büyüktür! bu hadis herkesi kapsar.
Eceliniz sizi nasıl takip ederse, rızkınız da öylece takip eder. Rızık için sıkıntı çekerseniz, Allahü teâlânın emrine uygun hareket edin.[Taberani]
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.