You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Yeni Üye
Haram Etme Hk.
Selamun Aleykum arkadaşlar.

Nihayet soru soracagim yeri buldum.

Benim bir bebeğim var. Bebegime bir çeyrek altın gelmiş. Ve bunu gorumcem kendine almış. Ben de onun bebegimin nasibi olduğunu söyledim ve yine de istemediğimi söyledim. Çünkü bir çeyrek için kavga gürültü çıkarırlar eminim. Huzurun kaçmasın diye istemedim. Yani bebegimin nasibi olduğunu bilbildigimi belirttim.

Sonrasında ben annesi olarak yavrunun hakkı olan altını ona haram ettim. Ama kalben.bunu ona söylemedim.

Simdi bana o altını vermeye çalıştı ve ben kesinlikle almadim. Duydum ki, bozdurup bebegime zaman zaman birşeyler alarak kullanacakmis o altını. Benim ruhum duymazmis. Yine çocuğa harcanacakmis.

Onun aldığı bir şeyi bebegime vermesem eşimle aramızda bozulur. Alsam, haram ettiğim bir şeyin geri dönüşü bebegime olacak. Nasıl olacak bu iş?

Yardım eder misiniz?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 07-05-2016, Saat:05:34 PM, Düzenleyen: İkra1987.
Administrator
RE: Haram Etme Hk.
aleykumselam
Altını alır iken size niyetini söylemiş olsaydı sizi bu düşünceye sevk etmiş olmazdı. Bir de sizden izinsiz almış ise insan ister istemez tepki verir. Eşinize durumu anlatın derim.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 07-05-2016, Saat:05:59 PM, Düzenleyen: Sükut.
Çalıkuşu
RE: Haram Etme Hk.
Aleykum selam arkadaşım,
Öncelikle ısrarla vermek istedi diyorsun keşke o Zaman alsaymışsın altını. Anladığım kadarıyla alan kişi pişman olmuş ki geri vermek istiyor fakat kırıldığın/ kızdığın için almak istememişsin Zaman'ında. Soruyu sormanın sebebi anladığım kadarıyla bebeğine haram yedirmek demişsin ama zaten o senin altının değil miydi? Karşı taraf kendisi için kullanacağından Hakkı'nı haram ettin. Sonuç olarak bebeğin için olan altın yada altının değeri yine onun için kullanılıyor ben bunda bi beis görmedim açıkcası. Acizane tavsiyem kalbinizi bununla meşgul etmeyip gelen hediyeleri kabul etmenizdir. Zaman'la aranızda düzelecektir. Hiçbir şey olmamış gibi davranmanız en olgun davranıştır bence.
Selametle...
"Her şey kaderle takdir edilmiştir, kısmetine razı ol ki rahat edesin...”
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.