You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

KaLBiM UnuT Bu ŞiiRi
~~HaNıMLıK~~

HanimLik , bir kadinin evini güzeLce idare etmesidir.
Yoksa, sabahtan ak$ama kadar oturmak, konu kom$u iLe çene yari$tirmak , oyun oynamak veya dedikodu etmek degiLdir.
Gerçek bir hanima ; evinde i$ görûp , yuvasina hizmet etmek yara$ir…

Sonradan görme bazi kadinLar , eLLerine biraz da para geçince, tiynetLerinde mevcut oLan kibri ve gururu azginLa$ir, ne oLdum deLisi oLurLar….Eski dostLarini hor görmeye ba$Lar, hizmetçiLeriyLe biLe 3-4 gün geçinemezLer….

Peygamber Efendimiz (s.a.v.) :

« -iLim ; ögrenmekLe…… güzeL huy ; öfkeyi yenmege çaLi$makLa eLde ediLir » buyurmu$Lardir….

EfLâtun da :

« GüzeL huyLu insan , çirkin huyLuLarin kötüLükLerine sabredenLerdir » demi$tir.

Hazreti Ai$e vâLidemizin huysuz bir hizmetçisi öLmü$.
FevkaLade üzüLdügünü görenLer ;

-Niçin üzüLüyorSunuz ? diye sormu$Lar. O da :
-Merhum kötü ahLâkLi biriydi. Onun tavirLarina kar$i sabrederek kazandigim sevaptan ayri kaLacagim için üzüLüyorum, cevabini vermi$tir...

Yumu$ak huyLu inSan; evLiya veya peygamberLere öfkeLi insan da ; vah$i ve yirtici hayvanLara benzer.

HaLLeri onLarin haLLerini andirir.
ÖfkeLenen birinin , agzi köpürür , gözLeri döner, eLi ayagi titrer...
Sövüp sayar, eLine geçen her$eyi atip kirar.
HirSini aLamazsa üstünü ba$ini yirtar.
Bu haLiyLe insan oLmaktan çikar.
O anda aynaya baksa kendi haLinden korkar...
Öfke , inSanin di$ görünü$ünü nasiL çirkinLe$tirirse , âhLakini da öyLe peri$an hâLe getirir.Huzur ve rahati kaçar.
Emir ve idaresi aLtindaki insanLari idare edemez haLe geLir.
GüLer yüz ve tatLi diLLe yapiLmasi mümkün oLan i$Lerin yarisini biLe yaptiramaz.Kimseye kendini sevdiremez.

Imâm $âfi HazretLeri:

>>-KiLiç ve siyaSetLe yapiLamayan pek çok i$Ler, tatLi diL ve güLer yüzLe yaptiriLabiLir.....<< buyurmu$tur.
"Eğer günün birinde aşık olursan,birini çok seversen Kardelen gibi cesaretli ol."
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
RE: ~~HaNıMLıK~~
heyt be kardeşimi tutmayın ne güzel söylemişin gülücük ellerine saglık hepimize öyle eşler vesin ALLAH cc emegine saglık
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cvp: ~~HaNıMLıK~~
ahh önümüzdeki fırsatları bir görebilsek...
"rosegul giderayak işlerim var bitirilecek,
giderayak.
ceylanı kurtardım avcının elinden
ama daha baygın yatar ayılamadı.
kopardım portakalı dalından
ama kabuğu soyulamadı.
oldum yıldızlarla haşır neşir
ama sayısı bir tamam sayılamadı.
SEVDALARA DOYULAMADI...rosegul
Bunu ilk beğenen sen ol.
KaLBiM UnuT Bu ŞiiRi
Cvp: RE: ~~HaNıMLıK~~
FaSt Adlı Kullanıcıdan Alıntı:heyt be kardeşimi tutmayın ne güzel söylemişin gülücük ellerine saglık hepimize öyle eşler vesin ALLAH cc emegine saglık

Amin inş. cümlemize hayırlı eşler nasip eder...
"Eğer günün birinde aşık olursan,birini çok seversen Kardelen gibi cesaretli ol."
Bunu ilk beğenen sen ol.
KaLBiM UnuT Bu ŞiiRi
Cvp: ~~HaNıMLıK~~
Nizam-ül Mülk Adlı Kullanıcıdan Alıntı:ahh önümüzdeki fırsatları bir görebilsek...

Ewett yaa
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.