You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Hamamda yıkanmak câiz midir?

R4BİA
--Hamamda yıkanmak câiz midir?

--Câizdir, bir şartla: Kendisi güzel örtünecek, karşı taraf güzel örtünecek, başkasına bakmayacak!..

Mâlûm, mezhebimize göre erkeğin örtmesi gereken kısmı, diz kapağı altından göbeğine kadar olan kısımdır. Şimdi mayo giyiyorlar, üçgen şeklinde... O tesettür bile değildir, çıplak gezmek gibi bir şeydir. O zaman olmaz. Her tarafı meydanda, eti budu meydanda... Böyle tesettür olmaz.

Dedelerimiz boşuna mı peştemal sarınmışlar? Çok güzel bir kıyafettir peştemal... Hamamda şöyle göbeğinden aşağı doğru, dizinin aşağısına kadar örtünüyor.

Sakınacak, yıkanacak. Karşı taraf da sakınacak. Ona baksa da günaha girer, kendi açsa da günaha girer. Bunlardan sakınarak olabilir. Hamamların bazı özel bölmeleri oluyor, o taraflara kaçarak bu gibi şeylerden kurtulunabilir.

Gerekebiliyor. Meselâ cuma oluyor, insan seyahatte oluyor... Bursa'da oluyor, bilmem nerde oluyor... Bir cuma abdesti almak için hamama gidiyor. Gidilir ama, Peygamber SAS'in hadis-i şerifi var, diyor ki: "O Rum diyarlarında --bizim buraları kasdediyor--hamam denilen yerler varmış. Oraları fethedildiği zaman dikkat edin, mümkünse girmeyin; girerseniz, tesettüre riayet edin!" diye Efendimiz'in böyle hadis-i şerifleri vardır.

Yâni önemli olan, haram yerleri açmamak, haram yerleri görmemek... Buna dikkat ederek, bu şartlarla gidilebilir.

Açık olduğu zaman, hamama gitmek de câiz değil, plaja gitmek de câiz değil!.. Hattâ yazın, sokaklarda dolaşıyorlar edepsizler böyle lambur lumbur... Tabii söyleyeceğiz, "Bu yaptığınız ayıptır, günahtır!" filân diye... Bu memleket bizim memleketimiz, bunun böyle olmaması lâzım diye bir çalışma yapmamız gerekli...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
Cvp: Hamamda yıkanmak câiz midir?
gelde bunları o cahillere anlat. kadının kadına bile mahremi vardır diyoruz yaaa diye bakıyolar:hııh:
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kayıtsız
<span style="color: #1C1C1C"><strong>Kayıtsız</strong></span>
ezelisila Adlı Kullanıcıdan Alıntı:gelde bunları o cahillere anlat. kadının kadına bile mahremi vardır diyoruz yaaa diye bakıyolar:hııh:

evet bunu bir çok kşi bilmiyor malesef...

bu plajlardakilerin vay haline:Saskin

PAYLAŞIM İÇİN SAĞOL CANIM
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kayıtsız
<span style="color: #1C1C1C"><strong>Kayıtsız</strong></span>
RE: Hamamda yıkanmak câiz midir?
bilmediğim bişidi valla.Cünkü iş yerlerinde herkesin ozel soyunma odası yok..ve üst baş değiştirirken mecburen soyunup dokunuyorsun...Oda ayrı bi konu...

Paylaşım için tşk.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Mâlûm, mezhebimize göre erkeğin örtmesi gereken kısmı, diz kapağı altından göbeğine kadar olan kısımdır. Şimdi mayo giyiyorlar, üçgen şeklinde... O tesettür bile değildir, çıplak gezmek gibi bir şeydir. O zaman olmaz. Her tarafı meydanda, eti budu meydanda... Böyle tesettür olmaz.

Dedelerimiz boşuna mı peştemal sarınmışlar? Çok güzel bir kıyafettir peştemal... Hamamda şöyle göbeğinden aşağı doğru, dizinin aşağısına kadar örtünüyor.

çünkü diz kapağı ve göbek arası büyük avrettir...

ve burası her daim bol şeklini belli etmeyn bir kıyafetle örtülmelidir

tayta şort pantolon pijama vs hepsi eksiktir örtmek için

neden ehiller hala cübbe giyiyorlar

neden namaz kıldıran imam cübbe giyiyor

düşünelim...

Allah razı olsun binnurcum Wink

çok güzel paylaşımların var devam et lütfen

böylelikle ecrin bol faidelenenlerin çok olsun inşaallah...
"rosegul giderayak işlerim var bitirilecek,
giderayak.
ceylanı kurtardım avcının elinden
ama daha baygın yatar ayılamadı.
kopardım portakalı dalından
ama kabuğu soyulamadı.
oldum yıldızlarla haşır neşir
ama sayısı bir tamam sayılamadı.
SEVDALARA DOYULAMADI...rosegul
Bunu ilk beğenen sen ol.
Göğe Bakma Durağı.
Valla evde yikanmaz varken hic geregi yok bence.

"Ezanı duyunca müziğin sesini kısmaması normaldir,
        Ben ezanı duyunca namaz kılmayan insanlar gördüm..!!"

"Ezana hürmetin esaslısı davete icabetle olur şarkıyı kapatmakla değil -dedi biri, haklıydı."
H
Bunu ilk beğenen sen ol.
( لا تَحْزَنْ إِنَّ اللَّهَ مَعَنَا )
Bizim değil ama biçok yörenin adetinde gelin evlenmeden önce hamama gitme geleneği var
bende merveye katiliyorum gülücük Tabi temizlenmek değil onların maksatları eğlence aslinda özellikle bayanlarin
eğlenceyide muhabbetide evde çokta güzel yapariz ne gerek var hamama gülücük
Teşekkürler rabia gülücük
Ey Fukara Yüreğimin,

Rahmeti Sonsuz SevgiLisi...!
Beni Sana Sürünerek DeğiL...

Koşarak Ulaştır Ya Rabb...

Görüyorsun...
Kırık Döküğüm...
Boynu Büküğüm...

Yüreğim!
Kör düğüm ...
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
zaruri durumlar olmadıkça kadınların hamama gitmesi doğru değildir.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
"Resulullah aleyhissalatu vesselam kadınları da erkekleri de hamama girmekten nehyetmişti. Sonradan, izarlarına sarınmış olarak erkeklerin girmesine izin verdi." [Ebu Davud, Hammam 1, (4009, 4010); Tirmizi, Edeb 43, (2803, 2804)]
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
sadece kadınların olduğu ve ahlaksızlığın olmadığı , örtünmesi gereken yerlerin örtüldüğü , güvenilir olan v.s. bir hamam varsa niye sakıncalı olsunki , aynı şey erkekler içinde geçerli tabi , böyle bir hamam bulmak hem erkek hemde kadın için günümüzde zor olduğunu düşünüyorum onuda belirteyim .
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 18-04-2013, Saat:10:57 PM, Düzenleyen: e2828.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.