You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Halifeye BİAT ve İTAAT etmeyenin Müslümanlığı Geçersizdir.

Cezalı Üye
Zamanında Ülkesindeki HALİFEYE BİAT ve İTAAT etmeyenin,İbadetleri,tevbesi,duası ve müslümanlığı geçersizdir
*
Nisa 59 Ey iman edenler,Allaha itaat edin,Peygambere ve sizden olan ululemre (HALİFEYE) de itaat edin
-
Hz. Muhammed sav. Kim bir elini itaatten çıkarısa ALLAHIN İTAAT ET DEDİĞİ HALİFEYE İTAAT ETMEZSE kıyamet günü (kendini savunacak) hiç bir hücceti delili olmadığı halde Allahın huzuruna çıkar. İSLAMA İNANIYORUM DEMESİ,NAMAZ KILIP ORUÇ TUTMASI MÜSLÜMAN OLDUĞUNA DELİL SAYILMAZ. Ve her kim boyununda bir BİAT olmadığı halde (zamanındaki halifeye biat etmeden) ölürse cahiliye ölümü ile müşrik olarak ölür. (Müslim imare 58)
-
Hz. Muhammed sav : Bana itaat eden Allaha itaat etmiş olur. Bana itaat etmeyen Allaha itaat etmemiş olur. Zamanındaki halifeye itaat eden bana itaat etmiş olur. Halifeye itaat etmeyen bana itaat etmemiş ,bana karşı gelmiş olur. (Buhari 6604 - Müslim 3418)
Bunu ilk beğenen sen ol.
هل أنا حقاً أنا ؟
RE: Halifeye BİAT ve İTAAT etmeyenin Müslümanlığı Geçersizdir.
nisa 59 un devamında, "eğer ihtilaf ederseniz..." şeklinde bir kayıt var, onu da aktarman gerekir.
Müslim in rivayetin de ise "müşrik olarak ölür" ibaresini görmedim.
Buhari ve Muslim’in rivayetin de ise "zamanındaki halifeye" ibaresi yok, "benim tayin ettiğim emire" formunda geliyor, diğer varyantta ise mutlak olarak gelmiştir.
biat etmeyenin tevbesi, ibadetleri, Müslümanlığı geçersiz ifadesi ise delilsiz bir iddiadır, dahası bununla muasır muayyen birisini kast edip insanları tekfir ediyorsan bu sapıklıktır.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
zaten devamında ihtilafa düşerseniz senin gibi kafanıza göre hareket etmeyin kurana göre hareket edin diyor,cahiliye ölümü ile ölür diyor cahiliye ölümü nedir müşrik ölümüdür,sahabe zamanlarındaki halifeye itaat ettiler,ölmüşe itaat etmediler.geri zekalı halifeye itaat etmeyen bana itaat etmemiştir demek müslümanlığı kabul değildir demektir,müslümanlığı kabul olmayanın tevbesi duası kabul olur mu..Allahın itaat et dediği ululemre halifeye itaat etmemek kafirliktir...benim emirlerime uymayanlar kafirdir diyen Allah değil mi kuranda,sen bilenle cahilce tartışmayı mı öğrendin müslümanlık diye,münafıklıktır,münafık gizli kafir demektir.ne olduğunu öğrendin mi
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
Yahu arkadaşlar burada İslami bir meseleden bahsediyorsunuz hakaretler havalarda uçuşuyor.
-sapıklık
-geri zekalı
-cahilce tartışmak.
-ahmaklık.

Bunları ne kadar kolay kullanıyorsunuz.

Lütfen ve Allah rızası için, Müslüman olma ihtimali olan birilerine dahi hakaret etmeyiniz.

Bu, Müslüman kardeşinizin ve aynı zamanda bir forum yöneticisinin uyarısıdır.
Lütfen dikkate alınız.
Diğerleri iyi vatandaş, İslam iyi insan yetiştirmeyi amaçlar.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 08-06-2019, Saat:06:23 PM, Düzenleyen: alpi.
Cezalı Üye
sevgili kardeşim biz kurandaki islamı anlatıyoruz,kafamızdaki islamı anlatmıyoruz.kuranda sapıklık içindeler.beyinsizdirler,cahillerdir diyen Allah değil mi kafirlere ve münafıklara,Allahın dediğini demek mi suç,Peygamberle halifeyle bilenlerle cahilce tartışmayın amelleriniz ve müslümanlığınız boşa gider diyen Allah değil mi ayette
Allah peygambere ve halifeye itaat edin diyor sen kalkmış cahilce tartışıyorusun bu mu müslümanlık
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
herkesin isteğine göre kafamızdan müslümanlık icad edemeyiz.Allah kuranda kime ne diyorsa onu diyebiliriz
Bunu ilk beğenen sen ol.
Cezalı Üye
KALEMŞÖR salağı hala cahilce tartışmaya devam ediyor. geri zekalı emirul mümininle tartışanı tekfir eden ayetler. Peygamberimiz aynı zamanda müminlerin emiriydi,Peygamberle tartışan münafıklar kafirdir diyen ayetler değil mi,biz ayetlerin tekfir ettiğini tekfir ediyoruz,senin gibi kafiri münafığı müslüman saymıyoruz.
Allahın itaat et dediikleri mümünlerin emiridir ama sende bunu bunu anlayacak beyin yok sen kafiri de bilmiyorsun münafık ta kafirdir müşrik te kafirdir,inanmayan da kafirdir ortak koşan da kafirdir..kafir kabul etmemek demektir
hükümleri sahabe kişiler koymaz Allah koyar müslümanı da kişiler alimler belirlemez Allah belirler
senin gibi müslüman olduklarını iddia eden münafıklar Allah ve Peygamberin cihad emrine itaat etmedikleri için kafir oldular, demekki bazı emirlere itaat edilmeyince kafir olunuyor,sen cahilce tartışmayı yani münafıklığı öğrenmişsin müslümanlık diye ama bizim münafıklarla ziyan edecek fazla zamanımız yok bizim işimiz müslümanlarla
halifeye biat etmeyenlere ihalifeyle savaşanları müslüman sayan senin dediklerin alim değil yezidlerin yardakçısı belamlardı.müslümanların dünyada bir güç birlik ve devlet olamamalarının nedeni halifeye itaati bırakmalarıdır
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 08-06-2019, Saat:07:52 PM, Düzenleyen: Lamın Hali.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.