You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

HALÂ OĞLUMUN SOLUĞU VAR BU EVDE

General

‘’24 yıl önce genç bir teğmeni şehit veren çocuklarını kaybetmiş yaşlı bir çift geldi.

Teğmenin annesi dedi ki, ‘’evladım’’ dedi. ‘’bizler sürekli Kemal’in mezarının başındayız. Eve geliyoruz, ordan yine mezarlığa gidiyoruz, 24 yıldır bu böyle. Evdeyken kapının zili çalıyor, diyorum ki Kemalimmi geldi acaba! Yerimden kalkıyorum, dur bakalım diyorum kendime, daha biraz önce Kemalimin mezarının başından geldim.’’ Ama diyor ‘’anne yüreği, sanki her zil çaldığında oğlum gelecekmiş gibi içim kıpır kıpır oluyor. Belliki bizim için en güzeli Kemalimin mezarının yanında o mezarda bulunmak, öbür dünyada ahirette onunla buluşmak.’’ Kemalin babası orda oturuyor sessiz, başını öne eğmiş, söylenen her şeyi onaylayan bir baba. Bu aile 5 katlı bir apartmanda 5.katta oturuyorlar. Apartmanın asansörü yok. Merdivenlerden 5 kat çıkıyorlar ve 5 kat iniyorlar. Aslında çıkamıyorlar, sürüne sürüne çıkıyorlar. Yakınları diyor ki, ‘’sizi düzayak bir yere taşıyalım’’ . ‘’Hayır’’ diyorlar. ‘’Çünkü bizim evladımız en son bu evden çıktı, hala salonda, mutfakta, odalarda, eşyalarda, her yerde onun soluğu var. Onun soluğu olduğu bu evde biz en son soluğumuzu veririz ve ancak o zaman çıkarız.’’ diyorlar
.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
RE: HALÂ OĞLUMUN SOLUĞU VAR BU EVDE
‘’Bir şehit binbaşının hanımı geldi komisyona , 2000 yılında şehit olmuş eşi ve 6 yaşındaki çocuklarıyla tek başına kalmış, bir çocuk birde anne . Anlatıyor bana, ‘’tanıdıklar geliyor bazen konuşuyor oturuyoruz. Sonra akşam oluyor herkes evine gidiyor, doğal olarak bir ben kalıyorum o evde, birde çocuğum, gece oğluma sarılıp yatıyorum. Birbirimize sarılıyoruz, bu dünyada birbirimize sığınacak 2 kişi olarak. Sonra fark ettim ki , oğlum 6 yaşındaki evladım geceleri uyanıp benim soluğumu dinliyormuş. Acaba annemde soluk almayı bırakacak, bu dünyadan gidecek ve beni babamdan sonra bu ıssız dünyada tek başıma mı bırakacak diye’’ Geceleri uyanıp annesinin nefesini dinliyormuş 6 yaşındaki bir çocuk ‘’

naci bostancı
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 08-12-2014, Saat:08:21 AM, Düzenleyen: çağrım.
-İKRA-
RE: HALÂ OĞLUMUN SOLUĞU VAR BU EVDE
Teşekkür ederiz Çağrım, şehitleri ve yakınlarını hatırlattın.
Allah şehitlerimize Rahmet eylesin, yakınlarının sabrını artırsın.
Allahümme salli alâ seyyidina Muhammedin ve alâ âli seyyidina Muhammed
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.