You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

haktan bahsedip hak yiyenler

Yeni Üye
Benim amirim hep haktan, hukuktan, Allah'tan bahseder. Gelin görün ki yaptıklarının hakla, hukukla alakası yok. Bir öğretmeni 4 yıldır kadrosu bizim kurumda olmadığı halde geçici görevle başımızda müdür yardımcısı olarak tutuyor.( yönetmelik önce kendi kurumunda olana sor onlardan istekli yoksa başka kurumdan müdür yardımcısı yap der). Araya birilerini sokup görev süresini sürekli uzatıyor( torpil galiba ona göre İslamiyette var) kurumda en kıdemli benken benden kıdemsiz olan o kişi amirim oluyor hemde kadrosu bizde değilken. Benim ders saatim az haftada bir gün boşalt derim boşaltmaz, maaş alıyorsun hak et der.( haftada 15 saat maaş karşılığıdır bu saate girince maaş almaya hak kazanılır ve bu 15 saat ister 3 ister 4 ister 5 günde doldurulsun önemli değil) ama o müdür yardımcısı saat 17.00' da çıkması lazımken 4 yıldır 2-3 saat önce çıkar bir şey demez.( normalde saat 17.00' a kadar kalması için ek ücret ödenir ve bu saate kalması kanunen gereklidir. hani izin verilir de 4 yıldır sürekli mi verilir? zati hiç 17.00 'a kadar kalmadı bu kişi). Yani ne desem boş .Bize hakkınızı helal edin diyor ama ben ona hakkımı helal etmiyorum ve onu Rabbime havale ediyorum. O en güzel şekilde değerlendirir ve hesabı sorar.Bilmiyorum belkide hakkım yok onu da Rabbım bilir.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
RE: haktan bahsedip hak yiyenler
Maalesef var böyleleri, hem de çok fazlalar. Allah size sabır versin. Hakkınızı arama imkanınız varsa arayın. Yoksa da görmezden gelin bunları. Aksi takdirde kendinizi yıpratırsınız.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
Öncelikle haklı olduğunuzdan emin olmalısınız. Olaya tek taraflı bakmamak adına, belkide olayı bir bilene danıştıktan sonra gerçekten hakkınız olup olmadığına karar vermelisiniz.

Eğer gerçekten haklı iseniz, hak sahibi olduğunuz konuda hakkınızdan vazgeçmemenizdir. Müslüman hak yemediği gibi hak yedirmez de.

Yapabileceğiniz ilk şey hakkınızı elinizden alan şahıs ile bunu nazik bir şekilde konuşmanız. Eğer ikna olursa ne âlâ ama ikna olmazsa üst amirlere bir dilekçe ile başvurmalısınız. Haksızlığa karşı -bu kendi hakkımız da olsa-sessiz kalmak doğru değildir.

Allah'a emanet olun.
Diğerleri iyi vatandaş, İslam iyi insan yetiştirmeyi amaçlar.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
ya kardeşim boş ver. . haksız kazanç elde edenler er yada geç bedelini ödüyor...o yüzden siz işine bakın aldığınız parayı hak ettikten sonra gerisini ALLAH a bırakın

Rabbim adaletini kimden esirger gülücük
Bizi sen sevgisiz,susuz,havasız;
Ve vatansız bırakma Allah'ım!
Müslümanlıkla yoğrulan yurdu,
Müslümansız bırakma Allah'ım!
Bunu ilk beğenen sen ol.
.
Her meslek grubunda böyleleri var malesef..Konunuzu okuduğumda çok sıradan karşıladım.çünkü benim için gerçekten çok sıradan, alışıldık bir durum..Sanırım sizde yeni yeni bunun farkına varmaya başladığınız için biraz canınız sıkılmış olmalı..Size geçeceğiniz aşamalardan bahsedeyim; önce gördüklerinizi bir süre içinizde biriktireceksiniz gülücük sonra tahammül edemeyip problemli şahsa sıkıntınızı dile getireceksiniz, muhtemelen muhatabınız "amir" sıfatında biri olduğu için sizi ciddiye almadığı gibi, bir şekilde yanlış düşündüğünüze dahi inandıracak sizi (böylesine ustaca aklanma paklanma durumları vardır insanı hayrete sokan), bir şekilde fişlenmiş olacaksınız gözlerinde, bakacaksınız olmuyor, herkes "böyle gelmiş, böyle gider" havasında, en azından kendime sahip çıkayım diyeceksiniz..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 24-07-2015, Saat:09:32 AM, Düzenleyen: Mihman.
Yeni Üye
[quote='zeynn_ep' pid='564690' dateline='1437719525']
Her meslek grubunda böyleleri var malesef..Konunuzu okuduğumda çok sıradan karşıladım.çünkü benim için gerçekten çok sıradan, alışıldık bir durum..Sanırım sizde yeni yeni bunun farkına varmaya başladığınız için biraz canınız sıkılmış olmalı..Size geçeceğiniz aşamalardan bahsedeyim; önce gördüklerinizi bir süre içinizde biriktireceksiniz gülücük sonra tahammül edemeyip problemli şahsa sıkıntınızı dile getireceksiniz, muhtemelen muhatabınız "amir" sıfatında biri olduğu için sizi ciddiye almadığı gibi, bir şekilde yanlış düşündüğünüze dahi inandıracak sizi (böylesine ustaca aklanma paklanma durumları vardır insanı hayrete sokan), bir şekilde fişlenmiş olacaksınız gözlerinde, bakacaksınız olmuyor, herkes "böyle gelmiş, böyle gider" havasında, en azından kendime sahip çıkayım diyeceksiniz..
zeynep Hanım o dediklerinizi yaptım ve aynı şekilde muamele gördüm. Ben okulda sustum içimi foruma döktüm.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.