Hakkari’de teröristlerin bir karakola yönelik saldırı girişimiyle başlayan çatışmalarda şehit asker sayısı 6’ya yükseldi, iki asker de yaralandı.
ANKARA - Genelkurmay Başkanlığı, internet sitesinde yer alan basın açıklamasında, Hakkari’de, teröristlerin takibi sonucunda meydana gelen çatışmalarda 4 güvenlik görevlisinin daha şehit olduğunu, 2 güvenlik görevlisinin yaralandığını bildirdi.
Haberin devamı
Açıklamada şu bilgilere yer verildi: “PKK terör örgütü tarafından 09 Mayıs 2008 gecesi Hakkari bölgesindeki bir karakolumuza yapılan silahlı saldırı ile başlayan sıcak temas durumu geç saatlere kadar devam etmiştir. Teröristlerin takibi sonucu meydana gelen çatışmalarda 4 güvenlik görevlisi daha şehit olmuş, 2 güvenlik görevlisi de yaralanmıştır. Hava destekli olarak yürütülen çatışmalarda, önceden açıklanan 19 sayısına ilave olarak etkisiz hale getirilen teröristlerin tespiti maksadıyla, arazi arama ve tarama faaliyetlerine devam edilmektedir.”
Genelkurmay Başkanlığı’ndan dün gece yapılan açıklamada karakola yönelik saldırı sırasında 2 güvenlik görevlisinin şehit olduğu bildirilmişti.
ASKERİ ARAÇ DEVRİLDİ
Öte yandan, Ağrı’da askerleri taşıyan askeri araç, Doğubeyazıt ilçesine 25 kilometre uzaklıktaki Tanıktepe Karakolu yakınlarında, belirlenemeyen bir nedenle devrildi. Kazada yaralanan 6 asker, Doğubayazıt Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı.
Yaralı askerlerden 2’si ayakta tedavi edilirken, 4 asker Van Askeri Hastanesine sevk edildi. Askerlerin sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.
giderayak işlerim var bitirilecek, giderayak.
ceylanı kurtardım avcının elinden
ama daha baygın yatar ayılamadı.
kopardım portakalı dalından
ama kabuğu soyulamadı.
oldum yıldızlarla haşır neşir
ama sayısı bir tamam sayılamadı.
SEVDALARA DOYULAMADI...

