You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

HAKIMIYYET MESELESI MAIDE 44. 45. 47. AYETLER ( KUR-AN SUNNET VE SELEF ANLAYISI ILE )

HAKIMIYYET MESELESI MAIDE 44. 45. 47. AYETLER ( KUR-AN SUNNET VE SELEF ANLAYISI ILE )

-İKRA-
RE: HAKIMIYYET MESELESI MAIDE 44. 45. 47. AYETLER ( KUR-AN SUNNET VE SELEF ANLAYISI ILE )
Asrın Sırrı, diğer konu kilitlenmeden önce verdiğin bu linkteki uzun yazıyı okumaya çalıştım.
Kafam ambalaj gibi oldu.Neyse, yazı hakkında özet bir izlenim yazacağım:

Yazının başlarında ayetler verilip kim Allah'ın indirdiği ile hükmetmezse,
Kafirdir, zalimdir, fasıktır, denilmiş.
Tamam amenna.

Fakat, dikkatimi çeken; bu yazıda muhaliflere Mürcie denmiş ve mürcieler sapık ve kafir olarak görülmüş ve şöyle denmiş:
Onlar Kur'an okuyacak ve o Kur'an, kursaklarından aşağı geçmeyecek,
Denmiş ki, mürcieler farzları yapmayan kişileri tekfir etmezler, "onun işi Allah'a kalmıştır, çünkü o ibadetlerin farz olduğunu kabul ediyor" derler.

Sonunda da böyle düşünenler, yani inanıp da ibadet yapmayanlara kafir demeyenler ( muhalifler- mürcieler) hakkında hüküm şöyle verilmiş:

Muasır Mürcie bütün küfürlerini ortaya çıkardıklarından dolayı, onlar ile savaşmak ve onları öldürmek kesinlikle gereklidir. Hatta bunun bolca sevabıda vardır.
Allahümme salli alâ seyyidina Muhammedin ve alâ âli seyyidina Muhammed
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
RE: HAKIMIYYET MESELESI MAIDE 44. 45. 47. AYETLER ( KUR-AN SUNNET VE SELEF ANLAYISI ILE )
oku, kafa karışabilir de doğrusunu yine daha çok şey okuyarak görebilirsin. bu tefsir işi kolay bir iş değil herkes kendi usulüyle işini görsün kenara çekilsin, sonra asırlardır ihtilaf bitmiyor.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Burdan da uyarıyorum. Tartışma yi kavgaya cevirmeyin
"Ey Sevgili!..
Bir geceliğine değiş tokuş etseydik yüreğimizi,
Taşıyabilir miydin acaba bendeki seni!..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Bu konuda en tatmin edici açıklama mevdudi rahimehullah'ın tefsiri diye düşünüyorum. Diger aciklamalarda haricilik otekilerde de mürcielik baskinligi var.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
eskiden benim fikirlerim de farklı değildi, bu meseleden çokça tartışma da yürütmüştük. fakat din ile şeriat ın farkının anlaşılmamış olması bizi bu (kırmak için yazmıyorum) kuru tartışmaya itiyor. Allah korkusu taşınması, adaletin sağlanması, bir güven yurdu oluşturulması hatırlatılmadan direk "İLLA HÜKMÜLİLLAH" diyoruz. Sonra da bunu demeyip başta dediğim iyi hasletleri sayınca "modernist, seküler" vs vs bir sürü itham geliyor.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.