You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Yeni Üye
Hak Aramak
Selamun Aleykum

1,5 sene önce evlilik amacı ile tanıştırıldığım birinden hem maddi hem manevi olarak ciddi anlamda zarar gördüm.Kişi daha yüzyüze tanışmadan önce bana planlı olarak büyük bir oyun hazırlamış.Bu süre boyunca da başka kişilerle birliktelikleri olmuş.Son kişede de ben yakaladım.Benden maddi anlamda destekleri alırken hep bir borç,haciz,ceza vs (şimdi hepsinin yalan olduğu belirlendi) isteklerle borç olarak aldı.Sonra ortadan kayboldu

Ben ilk önce ailesini bulup durumu anlattım.Geri döneceğiz dediler ,dönmediler.Araştırınca bana olmayacak iftiralar atıp ailesini bir şekilde yalanlarla ikna etmiş.Şimdi ailesi de telefonlarıma çıkmıyor.Bana sen haksızsın diyen de olmadı.
Resmi olarak ta birçok avukata gittim.O kadar planlı davranmış ki dolandırıcılık olarak kanunlara göre çok bir şey yapılamıyor.

Esas sorum şudur.
Ben hakkımı aramaya devam mı etmeyim.Ki bu durum beni manevi olarak çok yıprattı.
Yoksa kişiyi Allah'a mı havale etmeliyim.Şüphesiz ki o herşeyi gördü ,biliyor.
Ama ben şahsen bu hakkımı aramayı bırakmam mı gerekir.
Birkaç kişiyle görüştüm.Hakkını helal et .Alllah'a havale et diyorlar.Hakkımı helal etmez isem kişi ile ilgili bağ kopmaz ve devamlı bende devam edermiş bu durum.
Ama benim içimden hakkımı helal etmek gelmiyor.
Ne yapmam gerekir ?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Administrator
Cvp: Hak Aramak
Aleykumselam
Öncelikle bu durumu resmi yerlere şikayet etmelisin. Hak arayışına bu şekilde devam edebilirsin.
Vicdanen hakkını helal etmek istemiyorsan etme içinden gelmedikçe helal ediyorum Allah'a havala ediyorum demenin bir manası yoktur.Allah hesabını elbet soracaktır. Helal etmemekle bağlar kopmaz durumu da yoktur.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Uzulemiyorum boyle seylere  Big Grin  Hergun tvde cikiyor, nasil inaniyorsunuz, guveniyorsunuz para veriyorsunuz?   bilmiyom
Düşünsene, imtihanlar bitmiş, amel defterin sağından verilmiş ve bir ses duymuşsun; 
`Vedhulii Cennetii.. `Girin Cennetime.. (Fecr 30.)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 28-04-2021, Saat:06:21 PM, Düzenleyen: Dâreyn.
Yönetici
Siz “annesinin ak sütü gibi helal olsun” desenizde o yaptıklarının karşılığını bu dünyada da ahirette de ödeyecek.
Olayın peşini bırakmama meselesine gelince hangisini yapınca iyi hissedecekseniz onu yapın.
Sabret,    Şükret,    Seyret...
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.