1,5 sene önce evlilik amacı ile tanıştırıldığım birinden hem maddi hem manevi olarak ciddi anlamda zarar gördüm.Kişi daha yüzyüze tanışmadan önce bana planlı olarak büyük bir oyun hazırlamış.Bu süre boyunca da başka kişilerle birliktelikleri olmuş.Son kişede de ben yakaladım.Benden maddi anlamda destekleri alırken hep bir borç,haciz,ceza vs (şimdi hepsinin yalan olduğu belirlendi) isteklerle borç olarak aldı.Sonra ortadan kayboldu
Ben ilk önce ailesini bulup durumu anlattım.Geri döneceğiz dediler ,dönmediler.Araştırınca bana olmayacak iftiralar atıp ailesini bir şekilde yalanlarla ikna etmiş.Şimdi ailesi de telefonlarıma çıkmıyor.Bana sen haksızsın diyen de olmadı.
Resmi olarak ta birçok avukata gittim.O kadar planlı davranmış ki dolandırıcılık olarak kanunlara göre çok bir şey yapılamıyor.
Esas sorum şudur.
Ben hakkımı aramaya devam mı etmeyim.Ki bu durum beni manevi olarak çok yıprattı.
Yoksa kişiyi Allah'a mı havale etmeliyim.Şüphesiz ki o herşeyi gördü ,biliyor.
Ama ben şahsen bu hakkımı aramayı bırakmam mı gerekir.
Birkaç kişiyle görüştüm.Hakkını helal et .Alllah'a havale et diyorlar.Hakkımı helal etmez isem kişi ile ilgili bağ kopmaz ve devamlı bende devam edermiş bu durum.
Ama benim içimden hakkımı helal etmek gelmiyor.
Ne yapmam gerekir ?