You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Hafızlığı bıraktım günah mı

Yeni Üye
Evet arkadaşlar 8.sınıfı bitirmiştim ve sbs puanım 475 geldi ve çok sevinmiştim.Her zaman hayal ettiğim bir lise var dı ve rabbim emeklerimi boşa cıkarmamıştı ve o okula girmek için yetecek puanı almama yardım etti.Evet o okula yazılcaktım.Fakat babam bir camii arkadaşıyla muhabbet ederken babama demiş benim 3 oğlum var üçü de hafız ve ismailağa dan mezun oldular sen de çocuğunu gönder oraya hafız olsun demiş.Babam da gelip bana danıştı ben de olmaz ben bir sene boyunca bu liseyi hedefledim ve oraya gitmek istiyorum dedim babam da tamam dedi.Neyse babam bu arkadaşıyla yine konuşmuş ve arkadası kursla ilgili şeyler anlatmış ve kursa zorla gönder demiş.Babam da onun lafını dinleyerek zorla beni ismailağa kuran kursuna gönderdi.Kaydımıda açık liseye aldırdı.Okumam hızlı olduğu için direk hafızlıga başlattılar.Fakat okursta hiç isteyerek duramıyordum her tenefüs basımı sıraya koyup aglardım.Hep okycagım o liseyi düşünürdüm.Sürekli babamı arar beni burdan al derdim.Sıkıntıdan ezber yapamazdım.Kursta ki çocuklardan heo dayak yerdim.Sonunda hocalar baktılar burda yapamayacağım babamı ikna ettiler ve babam beni sonunda kurstan aldı ve böylece hafızlığı yarıda bırakmış oldum ve istediğim o okulda çöpe gitmiş oldu şu an açık lisedeyim.Evet arkadaşlar benim sorum hafızlığı yarıda bıraktığım için acaba günaha girmişmiyimdir ve kursu bıraktığım için başka bir günahı da varmı.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Yönetici
RE: Hafızlığı bıraktım günah mı
Kardeşim madem okul elden gitti hafızlığı devam et işte ne güzel fırsatın var bu arada önümüzdeki senenin sınavlarına da çalışabilirsiniz. Hafızlık derslerine engel değil hatta daha da faydalı olacaktır.

Aklını kullan koca bir sene boş boş oturamazsın. Allah ın rızasını da düşün. Hafızlık olsan çok büyük sevap kazanırsınız.

O kursu istemezsen başka kursa gitmek istediğiniz şöyle babama.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.