You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Hafız olmadığım için alaya alınıyorum günaha giriyolar mı

Acemi Üye
Merhaba arkadaşlar adım ensar zeytinburnu anadolu iamam hatip lisesinde okuyom ve 16 yaşındayım.Babam 5 kardeş ve 4 üde erkek.Amcalarımın oğullarının hepsi hafız ve ben hafız olmadığım için benimle alay ediyolar ve beni küçük görüyolar.Beni hiç aralarına almıyolar onlarla oyun oynayacağımız zaman bazen kural gereği 1 kişi fazla çıkıyo ve hep beni oyundan çıkıyolar.Bu yüzden her gün umutsuzluğa ve ümitsizliğe kapılıyorum.Babam beni kursa vercekti fakat annem izin vermedi çünkü ben söylemeye çekinsemde çok pısırık ve ana kuzusu biriyimdir bu yüzden çevrem bundan faydalanıp hep beni döverler.Tabi ki bende gitmek istemiyodum ve annemi bahane edip gitmemeye çalıştım.Ama hafız kuzenlerim beni hep dışladılar bazen hafız olmadan yanımıza gelme dediler.Sizce bu yaptıkları dışlama nın alay etmelerin rencide etmelerinin bir günahı var mı?Ve benim hakkıma girmiş oluyorlar mı?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Çalıkuşu
RE: Hafız olmadığım için alaya alınıyorum günaha giriyolar mı
Ilimli olan insanların tevazulu olmaları gerekir. Sadece Hafız olmadığın için seni Aralarına almamaları sana sıkıntı veriyorsa haktır.
"Her şey kaderle takdir edilmiştir, kısmetine razı ol ki rahat edesin...”
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
İşte biz Müslümanların en büyük hatası bu. Kişi hafız; ama başkasıyla dalga geçiyor,küçümsüyor.

Bir gün Aişe annemize peygamberimizin ahlakını soruyorlar. Siz hiç Kuran okumuyor musunuz, onun ahlakı Kuran'dır diyor.

Yani o kuzenlerin hafız. Yani Kuran'ı ezbere bilen kişiler. Ama davranışlarına bakın! Kusura bakmayın, ağır olacak ama o kuzenlerin kitap yüklü merkeplerdir. Onların Kuranla uzaktan yakından alakası yoktur emin olun.

Günümüzde hafızlığa önem verilir, Kuran kurslarına çocuklar zorla gönderilir. Ama faize gelince de amaaann nolacak herkes faiz yiyor denilir. Kuran'ın içini boşalttık maalesef.
Camide bile sünneti ihya edemeyen bir toplumdan siz ne bekliyorsunuz bilmem; ama benim hiçbir beklentim yok!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
Delikanlı sen Allah yolundan ayrılma. Belki sana itiraf edecekler belki de etmeyecekler ama birkaç sene sonra hepsinin sana yaptıklarından utanacağını düşünüyorum. Hafızlık elbette önemlidir ama bir insanın hafız olmaması da suç değildir.

Ayrıca da pısırık olma. Erkek adam pısırık olur muymuş? Annen sana kıyamaz tabi, benim annem de öyleydi. Ama sen bu durumdan kurtul. Pısırık olmadığını düşünmekle başlayabilirsin.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Teşekkür ederim arkadaşlar beni aydınlattığınız için Allah sizden razı olsun
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
eğer gerçekten bu kişiler bu davranışların içinde ise kibirin tutsağı olmaya adım atmışlar...yaşları daha küçük umarım bilinçli bir aile ve öğretmen veyahut ilim sahibi birisi bu davranışları farkeder ve uyarır..

ensar evladım sen huzurlu ol bu senin değil onların sınavı ..ilim ile sınavları ....
Bizi sen sevgisiz,susuz,havasız;
Ve vatansız bırakma Allah'ım!
Müslümanlıkla yoğrulan yurdu,
Müslümansız bırakma Allah'ım!
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
kardeşim boş ver takma kardeşlerini iyi çocuğa benziyorsun üzme kendini hafız ol ama Allah' ın rızasını kazanmak için yoksa kardeşlerinin rızası önemli değil
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.