You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Hadislerin Kur'an'a arzına karşı çıkan alimler:

Hadislerin Kur'an'a arzına karşı çıkan alimler:

General
RE: Hadislerin Kur'an'a arzına karşı çıkan alimler:
komple ehli sünnet bu anlayışı reddetmiştir. sahih hadis ayet ile çelişmez, çeliştiğini söyleyen ayeti veya hadisi veya her ikisini de yanlış yorumlamıştır
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
هل أنا حقاً أنا ؟
Hanefiler bu mesele de Kur'an'a arz fikrini savunuyorlar fakat bunlar hadisi reddetmiyor sadece terkediyor... Tabi tevatür ve meşhur haberleri bundan istisna ediyorlar... görüşlerini incelediğimde gördüm ki bir kaç mesele hariç hepsinin açıklaması var.. o yüzden bu mesele de ehli hadis mezhebi daha isabetli... hanefilerinde haklı olduğu yönler (bir kaç mesele olmakla birlikte) genel cihet bu yönde...
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
hadisleri inkar için kurana arz(!) şartını koymuş kişilerin getirdiği örnekler nedense hep zorlama örnekler olarak geldi, mesela adet döneminde kadınlarla cinsel ilişki kuranda yasaktır fakat sünnette cima dışında erkeğin eşi ile kendini tatmin etme yollarının mübah hatta müstehap olduğuna deliller vardır. bu adamlar bu delilleri reddetmeye çalıştılar, kurana arz tam anlamıyla ayete arz değil ayetin algılanış şekline arzdır. alimlerin hadis hakkındaki açıklamalarını dinlemeden kafaya göre kurana götürüp kafaya göre kurandan getirmek gibi bir usul yoktur. bir konu başlığı paylaşmıştım, akidede sünnetin yeri. bu konuya o linki eklersek daha iyi olur düşüncesindeyim.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
هل أنا حقاً أنا ؟
''gönderilen kurana arz değil; algılanan kurana arz'' zaten bu yüzden de komik hatalar yapmaktalar.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.