You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Hadis-i şerifleri inkar

Hadis-i şerifleri inkar

Kıdemli Üye
Hadis-i şerifleri inkar
Misyonerlere aldanan bir genç, (Bir tek hadisin bile sahih olduğunu söylemek mümkün değildir. Çünkü ne söyleyen peygamberi, ne de onu nakleden sahabeyi gördük, yanında değildik.Bu bakımdan bir hadisin doğru olduğunu söylemek yanlış olur. Mesela Buhari ve Müslim'in rivayet ettiği beş vakit namazın farz oluşu ile ilgili hadis, diğerleri gibi uydurmadır. Eğer Muhammed Musa'dan üstün ise, onun tavsiyesine nasıl uyar?) diyor. Buna cevabımız nasıl olmalıdır?

Yukarıdakileri diyen kimse, maksadı yoksa, Peygamberi de, sahabeyi de, alimleri de bilmiyor demektir. Tevatürden, icmadan, hadis ilminden haberi yoktur. Bilmediği bir şeyi, bir peygamber başkasına sorabilir. Bundan da haberi yok. Musa aleyhisselam ulül-azm, büyük bir resuldür. Buna rağmen, bilmediği ilimleri öğrenmek için başkasına sorulabilmesi Kur'an-ı Kerim'de bildiriliyor. İşte ayet-i kerimeler:
(Bu arada ikisi [Hazret-i Musa ile arkadaşı], katımızdan kendisine bir rahmet verdiğimiz ve kendisine ilim öğrettiğimiz kullarımızdan birini buldular. Musa ona, sana öğretilen [gayblarla ilgili] ilimden, doğruyu bulmama yardım edecek bir bilgi öğretmen için sana tabi olmak istiyorum, dedi. O, Sen benim yaptıklarıma dayanamazsın, esasını bilmediğin bir şeye nasıl dayanırsın?" dedi. Musa, inşallah, beni sabredici olarak bulursun, dedi.) [Kehf 65-69]

Kitap sahibi bir peygamber, herhangi bir kimseden bilgi aldığına göre, Peygamber efendimizin Hazret-i Musa'nın tecrübesine istinaden yaptığı tavsiyelere uyması yadırganmamalıdır. Bu hadis-i şerif, Buhari ve Müslim gibi dinimizin en kıymetli iki hadis kitabında yer almaktadır. Bu iki kitaba inanılmazsa, din yıkılmış olur. Çünkü bu iki kitabın doğru olmasında İcma hasıl olmuştur. Eğer İcma'ya inanılmazsa Kur'ana da inanılmaz. Ayrıca namazın nasıl kılınacağı, namazın farzları, vacibleri, mekruhları, sünnetleri, namazı bozanları Kur'an-ı Kerim'den anlamak mümkün değildir. Böyle bir sürü konunun cevabını Peygamber efendimiz açıklamıştır. Resulullah efendimizin açıklaması olmadan bunları bilemeyiz.

Medarik tefsirinde, Nisa suresinin (Müminlerin [itikad ve ameldeki] yolundan ayrılan Cehenneme gider) mealindeki 115. ayet bildirildikten sonra (Kitab ve sünnetten ayrılmak gibi icmadan da ayrılmak caiz değildir) buyuruluyor. Beydavi'de aynı ayetin tefsirinde (Bu ayet, icmadan ayrılmanın haram olduğunu gösteriyor.) buyuruluyor.

İmam-ı Ahmed'in bildirdiği, (Ümmetim dalalet üzerinde sözbirliği yapmaz) hadis-i şerifi de gösteriyor ki, Ehl-i sünnet alimlerinin bildirdiği şeyler doğrudur.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.