You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Hadis-i şerif düşmanlarının hilesi

Hadis-i şerif düşmanlarının hilesi

Kıdemli Üye
Hadis-i şerif düşmanlarının hilesi
Kur'anda (Hadisler uydurmadır) diye bir ayet var mı? Böyle bir şeyden Allah bahsediyor mu?

Hadis, söz ve haber anlamlarına gelir. Kur'an-ı kerimde geçen bütün hadis kelimelerin anlamı söz ve haberdir. Deyim olarak, Resulullahtan rivayet edilen haberlere hadis denir. Hadis-i şerif, Resulullah efendimizin, mübarek sözleridir.

Dini yıkmak isteyenler, önce mezheplere ve alimlere saldırdılar. Daha sonrasında da hadis-i şeriflere saldırdılar. Sahih de olsa, hadis-i şerifleri kabul etmediler. Ama her Müslüman bilir ki, hadis-i şeriflere düşman olmak, (Resulüm vahiyden başka söylemez) buyuran Allahü tealaya düşmanlıktır. Bu Allah düşmanları, (Yalnız Kurân) diyerek İslamiyet'i içten yıkmaya çalışıyorlar.

Allahü teala, Resulüne uyanın kendine uyduğu manasına geldiğini söylemektedir. Resulün emrini ve kendi emrini ayıranlara da kafir demektedir. İşte o ayet-i kerimeler:

(Resule itaat eden, Allah'a itaat etmiş olur.) [Nisa 80]

(Allah ve Resulüne itaat eden, en büyük kurtuluşa ermiştir.) [Ahzab 71]

(Peygamberin verdiğinden alın, yasak ettiğinden sakının!) [Haşr 7]

(Resulüm de ki: "Bana uyun ki, Allah da sizi sevsin!") [Al-i İmran 31]

(Ona uyun ki doğru yolu bulasınız.) [Araf 158]

Bu ayetlere rağmen, hadislere savaş açıldı. Mezhepsizler, kasten söz anlamındaki hadis kelimesini, sanki hadis-i şerif gibi göstermeye çalışıyorlar. Mesela, (Kur'andan sonra hangi söze inanacaklar?) ayetini (Hangi hadise inanacaklar) diye değiştiriyorlar.

Halbuki Kur'anda, bazen hadislerin Kur'an olduğu söyleniyor. İşte o ayet mealleri:

(Bu hadise [söze yani Kur’ana] inanmayanlar [helak olacakları için] arkalarından üzülerek neredeyse kendini harap edeceksin!) [Kehf 6]

(Allah hadislerin, [sözlerin] en güzelini bir kitap halinde indirdi.) [Zümer 23]

(Şimdi siz bu hadise mi [söze yani Kur'ana mı] şaşıyorsunuz?) [Necm 59]

(Âlemlerin Rabbi tarafından indirilen bu Kur’an-ı kerime ancak temiz olanlar dokunabilir. Siz bu hadisi mi [sözü mü yani Kur’anı mı] küçümsüyorsunuz?)

Bu hilelere kanmamalıdır.
Elhamdülillah, Müslümanım.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.