You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Forumcu
hac ibadeti
merhabalar,

hac ibadetini (tur aracılığıyla değil de) yalnız olarak gidip gerçekleştirmiş arkadaslar varsa tecrübelerini paylaşabilirler mi?
açıkçası bu yaz gitmeyi ümid ediyorum (bazı sorumlu olduğum sınavlar var yani,onlar engel olmazsa.)

(iyi/orta derece) ingilizce biliyorum ve çok az (çat pat diyebilirsiniz gülücük ) arapça biliyorum.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 24-05-2021, Saat:04:58 PM, Düzenleyen: blue.
Forumcu
Cvp: hac ibadetini yalnız yapma hk.
güncelleme:
hımm benim suudi arabistanlı bir arkadasım var da o bana (kendi düşüncesine göre) , hac ibadetinin bir tur/acente aracılığıyla yapılmasının zorunlu olduğunu bildirdi.
yani arapça da şöyle bir sözcük var dedi ve bence bununla olması zorunlu diye de ekledi."حملة "

umre de öyle bir zorunluluk yokmuş ama hac da bence böyle dedi. ama kendi düşüncesini aktarmış olduğu için eğer hac ibadetini yalnız başına gitmiş ve yerine getirmiş olanlar varsa buraya yazarlarsa ben çok sevinirim ..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 24-05-2021, Saat:09:02 PM, Düzenleyen: blue.
Forumcu
Cvp: hac ibadeti
aleyküm selam. henüz nasip olmadı ve inşallah olur.
akrabalarımdan zamanında kasap vb. ünvanları ile giden olmuştu ama sonuçta orada bir kafileye katıldılar. nihayetinde kafile iyi oluyor. birilerine göz-kulak olmak ve size olunması.
sonuçta Allah etmesin suud'un yanlış yönetimi yüzünden izdihamlar filan olmuştu birkaç kere. o tür durumlarda özellikle - Allah etmesin- başkaları ile ilgilenebilirsiniz, onlar da sizinle.
şimdi de malum pandemi filan var diye birilerine göz kulak olmak, arada bir hal hatırlarını sormak fena olmaz ama tabii siz bilirsiniz.
önemli olan Hacc'ın ruhunu yaşamaktır. yapılacak amelleri ve sırasını biliyorsanız güzel. ancak sonuçta kafileler de toplu dualar vb. daha güzel maneviyat olabilir.
Ayrıca Ali Şeriati'nin Hacc kitabını okuyabilir, kendi mezhebinize göre amelleri uygularken, o kitaptaki manaları düşünebilirsiniz. Her amelin felsefesini-ruhunu güzel anlatıyordu.
Allah amellerinizi ve haccınızı şimdiden kabul etsin ve dua edin bize de nasip olsun.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 25-05-2021, Saat:04:28 PM, Düzenleyen: kodoo.
Forumcu
merhaba @kodoo , ben çok gencim galiba (yaş 32) ama bence bu bakımdan ergen olduktan sonra veya ergenlikten sonra herhangi bir yaşta gidilmesinde kendi açımdan (diğer şartlar da sağlanıyorsa) bir sakınca görmüyorum.
eğer resmi açıdan bir problem yoksa hiçbir kafileye, gruba ,vs tabii olmadan gitmeyi çok istiyorum , zaten Allah izin verirse ben umreye çok def gidip geliyor olacağım.

her şeye hakim olamıyorum tabi , fen bilimleri ile ilgileniyorum boş vakitlerimde , vakit buldukça da yabancı dil ve dini ilimlerimi geliştirmeye çalışıyorum.
ama dediğim gibi tek başına öğrenebilen (kendi kendinin öğretmeni olan) biri olsam da herşeye hakim olamıyorum ve bunun normal olduğunu düşünüyorum ,,

o sebepten zaman zaman " ya bu basit/temel şeyi de sormayıverin " gibi düşünenler olabilir ,anlayış rica ediyorum.

(Aktardığınız bilgiler ve değerli görüşleriniz için çok teşekkürler)

selamlar...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 25-05-2021, Saat:06:49 PM, Düzenleyen: blue.
Forumcu
merhaba yeniden,
çok içtenlikle teşekkür ederim güzel yorumlar ve anlatmış olduğunuz vakıalar için.
sanki anlattığınız bir vakıanın bir benzerinin tekrarlandığını hatırlıyorum.(2010 lu yıllarda)
neyse, Allah size de doğru yolu göstersin inşallah madem.
dediğiniz gibi kendim çok genç olduğumu düşünmüyordum (gencim ama ..çok değil bence)
ama annem sanki istemiyor bu arada , bu niyetimi iptal ettim bu yıl için..çünkü suudi yönetimi sanıyorum geleceklere covid aşısı nı zorunlu kılmış.
bu nedenden başvurmayı düşünmüyorum.

ama annem gençken gitme demiş olsa da ben sizin dediğinize çok hak verdim. evet hem yaşlılar gençlerden fazla yaşayabilir hem de yarının bile garantisi yok diyorum.
fırsatını bulmuşken gitmek istiyordum. belki umre nasip olur. Ama şuan da umre olmuyor zaten.

şükürler olsun Allah'a bana vermiş olduğu nimetlere.
güzel mesajınız için tekrar teşekkür ederim.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 25-05-2021, Saat:11:51 PM, Düzenleyen: blue.
Yönetici
Şimdiden yazılın bence ben 8-9 yıldan önce kurası çıkan duymadım, birey olarak giden de duymadım.
Sabret,    Şükret,    Seyret...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
bu yıl olmaz bence artık , çünkü buradaki televizyonlardan biz suudi yönetiminin gelecek olanlardan aşı olunmasını zorunlu tutacağını öğrendik.
ben ise aşı olmak istemiyorum..(covid)
birde biraz garip bir soru var: gidip geldikten sonra herşey aynı devam etmek istemiyorum , biraz olsun daha dikkatli olmalı ve bazı şeylerden sanki sıyrılmalıyım...
mesela bilgisayar akıllı telefon kullanmak ne kadar doğru olacak.. bilemiyorum ..
mümkün olursa ben umre denemeyi düşünüyorum ve yalnız gitmeyi planlıyorum. Suudi Arkadas önerilerini sanki süslü bir çay mhabbetinin yanına ısmarlanan kek ikram eder gibi anlatmış

demiş ki (mealen): bir otelde rezervasyon yaptırıp havalimanından taxi ile hotele gitmek kolay iş ..demiş hahaha gülücük gülücük
(ama ben böyle çevirdim : bir otelde rezervasyon yaptıktan sonra havalimanından bir taxi ile otele gidiver gülücük )
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 26-05-2021, Saat:06:06 PM, Düzenleyen: blue.
Yönetici
İnşallah bize de nasip olur.
Gidersen benim için de dua et.
Diğerleri iyi vatandaş, İslam iyi insan yetiştirmeyi amaçlar.

Herkes aynı fikirdeyse,
hiç kimse yeterince
düşünmüyor demektir.
Mevlana
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.