You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Haberim Olmadan banka hesabıma faiz işletmiş

Yeni Üye
Selamun Aleykum arkadaşlar,

Maaşımı bir banka üzerinden alıyorum vadesiz hesabım var bu hesapta parama faiz işlemiyor gidip 2-3 gün içerisinde maaşımı çekiyordum son maaşımı işlerim yüzünden geciktirdim uzun süre bankada bekledi. Bu arada bankam yeni bir şey çıkartmış benim paramı alıp fon hesabına yatırmış 2 gün fon hesabında kalmış maaşıma 0,13 kr bir faiz eklemiş bir mala faiz bulaşınca o malın tamamı haram oluyorsa şimdi maaşımın tamamı haram mı ne yapmalıyım. Bankam yaptığı işten beni haberdar etmedi bende vadesiz hesap olduğu için beklettim hiç düşünmedim başıma böyle birşey geleceğini.
Bunu ilk beğenen sen ol.
هل أنا حقاً أنا ؟
RE: Haberim Olmadan banka hesabıma faiz işletmiş
Sizin inisiyatifiniz de gelişmediği için sizin üzerinizde en azından taammüden gerçekleşmiş bir günah yok. O yüzden paranızın size ait olan kısmınızı almanız da bir mahsur yok..
''bir mala faiz bulaşırsa o malın tamamı haram olur'' şeklin de ifade ettiğiniz görüş mutlak anlam da doğru değil.. Duruma göre değişmekle birlikte bir mala bulaşan 'faiz olan kısım' kesin olarak haramdır..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 06-01-2013, Saat:09:04 PM, Düzenleyen: kalemşör.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.