You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Haberi Ahad Akide de Huccet midir?

Haberi Ahad Akide de Huccet midir?

هل أنا حقاً أنا ؟
RE: Haberi Ahad Akide de Huccet midir?
hadis usulumuzu yeniden doğru bir temel üzerinde inşa etmemiz gerekiyor. çünkü bütün kavramlar karmaşık hale gelmiş ve sürekli ihtilaf edilmiş. akide de bir haberin hüccet olması için hadisin ne tevatür olması şarttır ne de haberi vahid olması gerekir. zaten ehli sünnetin dahi ortak bir tevatür hadis tanımı yok.(durum böyle olunca) bu bile böyle bir hadis yolunun geçerliliğini iptal eder.
akide de bir hadisin geçerli olabilmesi için subutu ve delaleti kati olmakla birlikte hadisin kurana olan uzak ve yakın delaletlerini tespit etmek gerekir. itikad herkesin itikadı ise ihtilafa neden olacak bir tanım olmaktan kurtarılmalı bu da ancak vahye ve arap gramerine dönmekle mümkin olabilir.
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
Akidede zann olmaz, zann olmayan hadis var mi?
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.
هل أنا حقاً أنا ؟
videodaki kardeşin hadis ilimleri konusunda çok eksiklikleri var. tevatür ve ahadın ayrılma sebebi insanlar iyi anlasın diye diyor. böyle bir izah olabilir mi? genel olarak selef eksenli Müslümanlar er risaledeki menheci takip ediyor.. zaten Şafii de er risaleyi yazmasa ne olacaktı bu kardeşlerin hali orası da düşündürücü..
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 04-11-2013, Saat:03:39 PM, Düzenleyen: kalemşör.
General
vallahi sizin için zann olmadığına dair sizi tatmin eden ve Kurandan da karşılık bulabildiğiniz izahlarınız varsa pek diyecek bir şeyim yok, fakat benim için zann genel olarak yöntemden ötürü sürekli karşıma çıkıyor. Kurana baktığım gibi hadislere aynı şekilde bakamıyorum, kelimesi kelimesine Rabbin korumasında olan kitap ile Rasulden kelimesi kelimesine gelip gelmediği zanni olan şeyler arasında da bir fark olmalıdır zaten.
Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır.(Şehid İnşaAllah Malcolm x-Malik El Şahbaz)

Sizi rahatsız etmeye geldim!
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.