You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Acemi Üye
Güzel Okuma
Selamun Aleyküm

Kur'an-ı Kerim okuyasım geliyor.Açıyorum bir hocayı dinliyorum okuması çok hoşuma gidiyor aynısını yapmaya çalışıyorum uzatmaları durakları sesleri çok iyi çıkarıyorum ama hocalar bir makamla mı okuyor ne yapıyorlarsa benzetemiyorum.Sesim kötü geliyo bana sesli okumaktan utanır oldum.
Hayırlısı.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Çalıkuşu
RE: Güzel Okuma
Aleykum selam hoşgelidiniz..

Kuranı kerimi akıcı bir şekilde okuyunca daha kolay ve güzel makam yapılabilir. Bunun için sürekli ayni makamda kuranı Kerim dinleyebilirsiniz. Sesin az da olsa etkisi vardır fakat önemli olan kuranı kerimi yanlışsız ve tecvidle okumaktır asil dikkat edilecek husus budurgülücük
"Her şey kaderle takdir edilmiştir, kısmetine razı ol ki rahat edesin...”
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 28-01-2015, Saat:07:46 PM, Düzenleyen: sitare.
General
RE: Güzel Okuma
o hocalar yılların verdiği deneyimle öyle okuyorlar...hafızlık okuyorlar...kuranı kerimi ezbere biliyorlar...

bende de bir ara bu takıntı olmuştu...yeni öğrenmeye başladığımda..kekeleye kekeleye okuyordum..kızıyordum kendime neden bende onlar gibi olamıyorum diye birgün ağlamıştım..

birgün biri bana şöyle dedi ne biliyorsun belki ALLAH katında o güzel okuyandan daha büyük sevap kazanıyorsun...öğrenmek için hırsla çabalaman ne büyük sevap ...
Bizi sen sevgisiz,susuz,havasız;
Ve vatansız bırakma Allah'ım!
Müslümanlıkla yoğrulan yurdu,
Müslümansız bırakma Allah'ım!
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.