You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

GÜZEL AHLAK SAHİBİ (S.A.S.)

" HACI "
HARCE B. ZEYD'DEN:BİR GÜN BİR ADAM,BABAM ZEYD BİN SABİT(R.A.) E GELDİ VE :

-"BİZE ALLAH RASULÜ(S.A.S.)'IN AHLAKINDAN SÖZ EDER MİSİN?" DİYE SORDULAR.BABAM DA ONLARA ŞU OLAYI ANLATTI:

-"BEN,RASULULLAH(A.S.)'IN KOMŞUSUYDUM.KENDİSİDE VAHİY GELDİĞİ ZAMAN BANA HABER GÖNDERİR,BEN DE YANINA GİDERDİM.İNEN VAHYİ YAZMAMI EMREDERDİ,BEN DE YAZARDIM.BİZ,O'NUN YANINDA BAZEN DÜNYADAN BAHSEDERSEK O DA BİZE KATILIRDI.AHİRETTEN VE AHVALİNDEN SÖZ EDERSEK ONA DA KATILIRDI.HATTA YEMEK İŞİNDEN KONUŞTUĞUMUZ ZAMAN YİNE BİZE KATILIRDI.YANİ HANGİ KÜLTÜR SEVİYESİNDEN SÖZ EDERSEK O DA RAHATLIKLA BU SEVİYEYE KATILMAKTA SON DERECE NAZİKTİ.İŞTE BU SÖYLEDİKLERİM O'NUN AHLAKİ DAVRANIŞLARIDIR.

NE KADAR UYUMLU BİR PEYGAMBER..RABBIM BİZİM DE SANA UYMAMIZI İZİNDEN GİTMEMİZİ NASİP EYLESİN İNŞ....
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.