You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

'Güz' bebekleri astım olmaya meyilli

Profesör
ABD'de yapılan bir araştırmaya göre, güz aylarında doğan bebeklerin astıma yakalanma riski daha yüksek.
[Resim: file.ashx?FileID=167380&Width=292&Height...hite=False]

Araştırmanın yapıldığı Vanderbilt Üniversitesi Astım Araştırma Merkezi'nin Direktörü Dr. Tina Hartert, grip ve soğuk algınlığı salgını sezonundan hemen önce doğan güz bebeklerinin, bu salgınların astımı tetiklemesi sebebiyle diğer aylarda doğan bebeklere göre yüzde 30 daha fazla risk altında bulunduğunu, ancak bunun önlenebilir olduğunu söyledi.

Hartert, bundan sonraki hedeflerinin, söz konusu kış hastalıklarının önlenmesinin bebeklerin astıma yakalanmasını engelleyeceğini kanıtlamak olduğunu bildirdi.

Tennessee eyaletinde 95 bin bebek ve annesinin hastane kayıtlarının incelenmesiyle yapılan çalışmada, bronşiyolit geçiren bebeklerin astıma yakalanma riskinin de yüksek olduğu gözlemlendi.

Çalışma, "American Journal of Respiratory and Critical Care Medicine" dergisinde yayımlandı.

cnntürk
Emekli Üye
Bunu ilk beğenen sen ol.
.:: DeathLess ::.
RE: 'Güz' bebekleri astım olmaya meyilli
Artık tıp o kadar cok ilerlediki anne karnında bebegi ameliyat dahi ediyorlar..tedavisini yapıyorlar...Başıma gelen bir olayı anlatıcam. Üzücü ama gercek..

Bugun hastanede doktor bi kadınla konusuyordu henuz 22 yasında anne olmus bi kız...Hem annede hem babada aynı hastalık genleri oldugundan cocugada bulasmıs..Ama cocuk dogduktan sonra anlasılmıs tabii durum..Doktor keske daha once gelseydiniz filan diyordu..Anne karnındayken yani...Hastalıgın ne oldugunu ogrenemedim ama sanırım gelişimini engelliyormus cocugun..

Doktorun dedigi tek sey bu cocugun size tek faydası bundan sonra dogacak olan cocuklarınız için simdiden tedbir almanız gerektigini size hatırlatmıs olması..Bayagı bi üzülmüştüm konusmaları dinlerken..
When you have Loved and you\'ve Lost SomeOne You know what it Feels like to Lose ! Nothing will Never Be The Same Again..And Life.. Has Betrayed me Once Again.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Cvp: RE: 'Güz' bebekleri astım olmaya meyilli
sqLite Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Artık tıp o kadar cok ilerlediki anne karnında bebegi ameliyat dahi ediyorlar..tedavisini yapıyorlar...Başıma gelen bir olayı anlatıcam. Üzücü ama gercek..

Bugun hastanede doktor bi kadınla konusuyordu henuz 22 yasında anne olmus bi kız...Hem annede hem babada aynı hastalık genleri oldugundan cocugada bulasmıs..Ama cocuk dogduktan sonra anlasılmıs tabii durum..Doktor keske daha once gelseydiniz filan diyordu..Anne karnındayken yani...Hastalıgın ne oldugunu ogrenemedim ama sanırım gelişimini engelliyormus cocugun..

Doktorun dedigi tek sey bu cocugun size tek faydası bundan sonra dogacak olan cocuklarınız için simdiden tedbir almanız gerektigini size hatırlatmıs olması..Bayagı bi üzülmüştüm konusmaları dinlerken..

üzgünçok üzücü birşey sahidende
inş...rabbim şifasını verir, genede o şekilde
ümit etmek gerek evet tıp ilerledi ama
tam olarak kullanamıyoruz demekki
bazı faktorlerden dolayı maddi manevi imkansızlık gibi
ne zor bir durum allah göstermesin
sabır versin bebegin anne ve babasına inş ...
umarım sağlıklı bir şekilde dogar ..
Emekli Üye
Bunu ilk beğenen sen ol.
Kıdemli Üye
Cvp: 'Güz' bebekleri astım olmaya meyilli
sqLite Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Artık tıp o kadar cok ilerlediki anne karnında bebegi ameliyat dahi ediyorlar..tedavisini yapıyorlar...Başıma gelen bir olayı anlatıcam. Üzücü ama gercek..

rabbim şafi ismiyle tecelli etsin inş.

zor bir durumm sağlığımız için ne kadar şükretsek az..üzgün
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.