You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Gusül'üm Doğru mu ?

Gusül'üm Doğru mu ?

Acemi Üye
Gusül'üm Doğru mu ?
Hayurlı bayramlar herkeze, internette araştırma yaptım her sitr farklı birşeyler yazmış işlerine gelen yerleri yazmışlar kafam karıştı doğrusu ama ben yıllardır böyle alıyorum ; önce niyet ettim allah rızası için gusül abdesti almaya sonra elleri bileklere kadar, daha sonra avret yerini temizlemek, daha sonra 3 ağıza 3 buruna su, daha sonra normal abdest daha sonra marşafa ile 3 baş aşağı 3 sağ omuzdan aşağı, 3 sol omuzdan aşağı su döküyorum, daha sonra ise kutu yer kalmayacak şekilde duş alıyorum doğru mu ? yanlış mı ? Ayrıca tırnaklar 10 günlük ise gusül kabul olur mu ? tırnakların arasınıdamı yıkamalıyız ? suyun altına tutsak tırnak uçlarını aralarına su gider mi ?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
RE: Gusül'üm Doğru mu ?
Kardeşim gusülün de sünnetleri ve adapları var. Sen de burada gusül abdestinin sünnetleri ve adaplarından bahsetmişsin. Gusül abdestinin doğru olması için:

1) Ağzını iyice çalkalayarak yıkamak
2) Burna sızlatacak kadar su vererek yıkamak
3) Vücudun tamamı ıslanacak şekilde yıkanmak

şartları gerçekleşmelidir. Senin anlattığına göre de bu şartları gerçekleştiriyorsun. Allah hepimizin aldığı abdestleri kabul etsin.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Allah razı olsun dostum, peki tırnak aralarına su gidiyor mu bundan nasıl emin olabiliriz ?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Uzman
Eğer tırnakların çok uzun değilse su girer. Senin tırnak aralarına su girmesi için zorlayacağın bir durum yok. Tırnaklarını kısa tutmaya bak. Haftada bir kes mesela.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Anladım dostum ALLAH (c.c) razı olsun öyle yapıyorum. Sana zahmet hakkını helal et son bir soru sormak istiyorum, Marşafaya su doldurup dökmeden diğerlerini yaptıktan sonra direk duşun altına girip yıkansak olur mu ? Yani ilk mesajımda anlattıklarımdan sadece marşafaya su doldurup dökmeyi çıkarsak içerisinden olur mu ?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 19-07-2015, Saat:10:06 PM, Düzenleyen: f34.
Uzman
Kardeşim ilk cevabımda belirttiğim gibi guslün olması için ağız, burun ve bütün vücut yıkanmalı. Suyu istediğin gibi dökebilirsin. Suyu sağdan dökmeye başlamak guslün sünneti veya adabı, emin değilim. Ama bunu yapmazsan gusül olmaz ya da eksik olur diye bir şey yok. Niyet edeceksin, ağzı, burnu ve bütün vücudu yıkayacaksın. Hepsi bu kadar.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
Mazmaza ve istinşak gusül de farz değildir farz olan niyet ile bedeni yıkamaktır, Allah şöyle buyuruyor "ve in kena cunuben fettahheru " cünüp iseniz yıkanın.
Mazmaza istinşak sünnettir gusülde.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
Gusulü en son almakta sıkıntı var mı? Önce yıkanıp, banyodan çıkmadan öncede gusül almakta?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 26-07-2015, Saat:07:01 PM, Düzenleyen: h..

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.