Biraz öncede yatsı namazına gittim.İnşallah gusül gerekmiyordur.
Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
Gusül Gerektiren Şartlar Nelerdir?
Gusül Gerektiren Şartlar Nelerdir?
Biraz öncede yatsı namazına gittim.İnşallah gusül gerekmiyordur.
Gece ihtilam olup olmadığının delili ancak ve ancak çamaşırınızdaki belirtidir.
Yani, rüyanızı hatırlamayabilirsiniz, ama sabah kalktığınızda çamaşırınızda meni lekesi varsa güsül şarttır.
Tersine rüyanızda şehvetle boşalsanız da, sabah çamaşırınızda hiç bir emare yoksa güsül gerekmez.
Sadece arkadaşın dediği gibi mezi ile meniyi ayırmak gerekir. Mezi ise güsül gerekmez, sadece namaz aptesi yeterli olur.
Meni kuruduğu zaman beyaz gevrek bir tabaka halinde olur. serttir ve kırılgandır.
Zaten mezi meni kadar yoğun değildir, çamaşırı meni kadar büyük alanında kirletmez.
aman dikkat kardeşim.
Ey iman edenler! Sarhoş iken ne söylediğinizi bilinceye kadar, bir de -yolcu olmanız durumu müstesna- cünüp iken yıkanıncaya kadar namaza yaklaşmayın. Eğer hasta olur veya yolculukta bulunursanız, veyahut biriniz abdest bozmaktan gelince ya da eşlerinizle cinsel ilişkide bulunup, su da bulamazsanız o zaman temiz bir toprağa yönelip, (niyet ederek onunla) yüzlerinizi ve ellerinizi meshedin. Şüphesiz Allah, çok affedicidir, çok bağışlayıcıdır. (Nisa 43)
Guslü Gerektiren Haller:
1) Cinsel ilişkide bulunmak.
2) Meni gelmesi. (Mezi ve vedide gusül gerekmez, abdest gerekir.)
3) Hayz ve nifas
Mezinin fark edilebilir bir ıslaklık bırakacağını zannetmiyorum. Gördüğün şey muhtemelen meniydi. Bu sebeple gusl alman gerekir.
Bu arada sabah duşa girebilirsin, utanılacak bir şey değil. Sadece senin değil, herkesin başına geliyor ve doğal bir durum bu. Kimse seni yadırgamaz ????????
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi