You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Acemi Üye
gusul abdestı
merhaba bır sorum olacak tekrardan .

Namaza baslamayı dusunuyorum fakat bazen ınternette dolanırken bayan resımlerınden vs oturu cenabet olabılıyorum . Cok kolay bır sekılde oluyor ve cok az bır sekılde . Genel olarak gunluk banyo yapıyorum ama arastırdıgıma gore o kısmın yıkanması gerekıyor fakat su var kı ben obsesıf kompulsıf hastasıyım , yanı mılyarda verseler ıc camasırı cıkartıp o bolgeyı yıkayarak tekrar gıyınemem ılla temız pırtılar gıymem gerekır . Gunde 2, 3 defa basıma gelebılıyor bazen . Su ana kadar hıç ılışkıye gırmedım bunu neden soyluyorum, ız acısından bır kalıcılık olmuyor . Namaza nıyetlenıyorum bazen kıldıgım oluyor tabı ama sırf bu sebepten oturu kılmıyorum , net bır bılgımde yok . Dedıgım gıbı bu tamamen obsesyonumla alakalı bır durum . Bu sekılde kılmamın bır sakıncası olur mu . Bu arada sunu da belırteyım alez musamba kullanıyorum ıc camasırımın ustune . yanı dısarıya gecırme gıbı bır durum da soz konusu olmuyor . Net cevaplar alabılırsem sevınırım , sımdıden herkese cok tesekkur ederım
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
RE: gusul abdestı
eger gelen sey meziyse sana abdest vacib olucaktir ve elbisene meziy degdi diye zan ediyorsan elbisenin orasini bir havuc su ile yikaman yeterlidir sonrada abdest alib namaza baslayacaksin eger meni geliyorsa sana boy abdesti vacib olur yani farzdir

eger baska sorularin varsa bu mesele ile ilgili buraya yaza bilirsin Insa Allah cevap vermeye calisacagiz
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
menı , vedı , mezı dıye kavramlar varmış acıkcası net olarak bılmıyorum hıç ılışkıye gırmedım . Menı ılışkıye gırmışsem gelıyormuş sanırım . Su durumda gusul almama gerek var mıdır pekı . Avuç ayasından az oldugu durumlarda
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 24-01-2015, Saat:10:51 AM, Düzenleyen: dangerw.
Kıdemli Üye
Öncelikle bu kavramları iyi bilmek gerekir. Meni kalın bir sıvıdır. Beyazdır ve çıktığında şehvet biter. Mezi daha az ve ince çıkar buradan fark anlaşılır, vedi zaten başka bir şey. Her neyse mezi çıktığında normal abdest, meni çıktığında gusül abdesti gereklidir. Şimdi gusül abdestinin alınışına bakalım.
1)Niyet etmek [Bu sünnettir. Niyetle Euzü Besmele çekilir.Niyet ettim Gusül abdesti almaya denir.]

2)Pislik varsa temizlenmek. [İlla elinin değmesine gerek yok. Su vurup da pisliği atabilirsin.]

3)Ağza bolca 3 defa su vermek. [Bu farzdır.]

4)Burna 3 defa bolca su vermek. [Bu farzdır.]

5)Normal bildiğimiz abdesti almak. [Bu sünnettir. Bildiğimiz gibi abdest alınır.]

6)Vücudu baştan aşağı yıkamak. [Vücut baştan ayağa yıkanır. Koltuk altı, kılların altı, göbek deliği vb. hepsi temizlenir. Bu temizliktir. Pislik değildir. Obsesifseniz su vursanız da olur.]

İşte bu kadar. Yardımcı olduysam ne mutlu bana.
Elhamdülillah, Müslümanım.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.